MENÜ

Blog

EKİ

19

2020
100 Metre Bariyerini Aşmak

Öncelikle bu yaygın bir sorundur - en yakın telekomünikasyon odasından (TR: telecommunications room) biraz uzakta olan bir cihazı bağlamanız gerekir. Endüstri standartları uzunluğu 100 metre ile sınırlarken, 150 metre hatta 200 metre uzunluğunda bir kanal gerekebilir.

Bu sorunu çözmenin dört yolu vardır. Seçeneklere, artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

Yeni bir TR

İlk seçeneğiniz, 100 metrelik mesafe gereksinimi dahilinde standartlara uygun bir kanal sağlamak için cihaza daha yakın bir yerde yeni bir TR kurmaktır. Standartlar açısından en iyi seçenek bu olsa da, alan, güç, soğutma, ekipman ve diğer ilişkili maliyetler nedeniyle tipik olarak en pahalı yaklaşımdır. Bu seçenekle gitmeyi tercih ederseniz, küçük bir switch ve patch paneli barındıran ve tavanın üstüne veya duvara yerleştirilen duvara monte gibi standartlara uygun bir mini TR dağıtarak maliyeti düşürebilirsiniz.

Extender’lar

Standartlara dayalı başka bir yaklaşım, bakır tabanlı çalışmanın ortasına mini Ethernet anahtarı veya Ethernet genişletici gibi bir extender aygıt kurmaktır. Sizi daha fazla uzak mesafeye eriştirebilecek ve mevcut bakır kablodan yararlanmanıza izin veren oldukça düşük maliyetli bir seçenek olsa da, extender ekipman güç gerektirir ve bu da güç zaten mevcut değilse ek masraf oluşturur.

Fiber

Diğer bir seçenek de cihazları fiber üzerinden bağlamaktır. OM3 veya OM4 fiberle optimize edilmiş multimode bir fiber bağlantı, cihazı 10 Gbps bağlantı için yaklaşık 550 metreye veya 1000 Mbps bağlantı için yaklaşık 860 metreye kadar bağlasa da, fiber iletim ekipmanının maliyetini göz önünde bulundurmanız gerekir (örn. transceiver). Fiber ayrıca güç sağlayamaz, bu nedenle cihaza güç sağlamak için yine de bir yola ihtiyacınız olacaktır.

Söz konusu cihaz bir fiber giriş/çıkışına sahip değilse, bir tür dönüştürücüye de ihtiyacınız olacaktır. PoE dönüştürücülerinin kendileri oldukça ucuzdur ve cihaza güç sağlamayı mümkün kılarlar. Cihaz bir fiber giriş / çıkış içeriyorsa, bir arıza noktasını ve yerel güç ihtiyacını ortadan kaldırmak için bir seçenek, veri iletimi için duplex fiber ve güç iletimi için bakır iletkenler içeren bir hibrit bakır-fiber kablo kullanmaktır. Ancak, yalnızca fiber özellikli aygıt daha pahalı olacaktır.

Extended Erişimli Kablolar

Dördüncü seçeneğiniz ve popüler olanı ise, çeşitli satıcılardan temin edilebilen uzatılmış uzunlukta bakır kablolama ile standart dışı bir yaklaşım benimsemektir - örneğin, 1000 Mbps ve PoE sunabildiğini iddia eden Paige Datacom GameChanger kablosu 200 metre ve 150 metreye kadar 100 Mbps ve 30 W PoE kapasiteli Anixter's Utility Grade (UTG) altyapısı. Bu yaklaşım, yalnızca birkaç düşük hızlı cihazı desteklemeniz gerektiğinde çok mantıklı olabilir - güvenlik kameraları, PoE ışıkları ve bina otomasyon cihazları gibi birçok cihaz yalnızca 10 ile 100 Mbps hız gerektirir.

Extended erişimli bir kablonun kullanımı açık ara en ucuz seçenektir. Bununla birlikte, 100 metrenin ötesinde bulunan cihaz 10 Gbps kapasiteli bir kanal gerektiriyorsa (802.11ac/ax Wi-Fi access point düşünülebilir), diğer seçeneklere daha yakından bakmanız gerekebilir.

Perspektif

Fluke Networks her zaman standartlara dayalı bir eylem planını önerirken, piyasada endüstri standartlarının belirlediği 100 metre sınırını aşma arzusu ve ihtiyacı olduğunun farkındayız. Ayrıca çoğunuzun mevcut extended erişim kablolarını kullanarak bunu uygun maliyetli bir şekilde yapmayı seçeceğinizi de biliyoruz. Ve bizim işimiz, işinizi yapmanıza yardımcı olmaktır!

UTG-rated, Paige GameChanger ve Belden Long Reach kabloları da dahil olmak üzere extended erişimli kablolar, DSX CableAnalyzer serisi bakır kablo sertifikasyon cihazlarına, tam da bu nedenle ekledik. Test cihazınızda bu test sınırlarını seçmek oldukça basittir. Aslında, 100 metreden uzun çeşitli seçenekler için testleri destekliyoruz.

Seçimlerinizi özetlemek için, artıları ve eksileri bir araya getirdik.

Bir sonraki blogumuzda, kanal uzunluğu ve 100 metrenin ötesine ulaşmak için gerekenlere bağlı olarak frekans, hız, performans parametreleri ve uygulama arasındaki ilişkiye daha yakından bakacağız.