MENÜ

Blog

EYL

25

2019
8588A Referans Multimetrenin Üç Bilinmeyen Özelliği

Marty Kidd, Fluke Calibration

Fluke Calibration’a ait 8588A Referans Multimetre ve 8558A 8.5 Dijit Multimetre, sadece önceki sürüm olan 8508A Referans Multimetre’nin geliştirilmiş sürümleri değildir. İki yeni uzun ölçekli dijital multimetre 8508A'dan daha hızlı ve daha doğru olmakla birlikte bundan daha da fazlasını sunuyorlar. Size bu sürpriz özelliklerden bahsetmek istiyorum.

1. Emülasyon ile Sayısallaştırma

Geçenlerde 8588A demosu için bir müşteri ile bir araya geldim. Müşteri uzman bir MET / CAL  Kalibrasyon yönetimi yazılım prosedürü yazarıydı ve bir kare dalga formunda bazı sayısallaştırmalar yapmak için rakibimizin dijital multimetresini kullanıyordu. Benimle görüşmeden önce dijital multimetresinde birçok test yaptığını söyledi. 8558A'yı bağladığında, kendi dijital multimetresini taklit eden mod ile kendi donanımıyla olduğundan daha az standart sapma ile iyi veya daha iyi okumalar elde edebildiğini ifade etti. Dalga formu başına prosedür kodu değiştirmeden, daha iyi doğruluk oranı ile beklediğinden daha fazla okuma aldı. Bunun anahtarı, 8588A ve 8558A'nın iki analog-dijital-sinyal dönüştürücüsüne sahip olması ve her iki modeldeki sayısallaştırıcının SAR (ardışık yaklaşım kaydı), 18 bit çözünürlükte ve 20 MHz'de 5-mega-örnek/sn okumaları vermesidir.

2. Tekrarlanmayan Dalga Formlarının Karakterizasyonu

Birçok uzun ölçekli dijital multimetre kullanıcısı sayısallaştırmaya aşinadır. 8588A ve 8558A dijitalleştirebilir, ancak onları farklı kılan etkenlerden biri; tekrarlı olmayan dalga formlarını karakterize edebilmeleridir. Ardışık taramalarla bir dalga formu oluşturmak ve kullanıcıya ortalama göstermek yerine, 8588A ve 8558A, tek bir dalga formunda birden fazla okuma alma hızına sahiptir. Biyomedikal uygulamalar gibi organik bir sinyalin okumalarını alıyorsanız bu çok yararlı olabilir. Ayrıca, güç ve enerjide, anomaliler arıyorsanız ve bunları gerçek zamanlı olarak görmeniz gerekiyorsa, tekrarlanmayan dalga formlarını yakalamak harika bir özelliktir.

3. Görsel Bağlantı YönetimiTM  Işıklı Terminaller

8588A ve 8558A, mevcut prosedür için kullandıkları terminalleri aydınlatır, böylece kablolarınızı tam olarak nereye takacağınızı bilebilirsiniz. Örneğin, iki telli bir ohm ölçümü yapmak istiyorsanız, bağlanmanız gereken iki terminal yanar. Koruma işlevini kullanıyorsanız, o terminal yanar.

Acele eden veya ürüne aşina olmayan insanlar için iyi bir hatırlatıcıdır. Bunu otomatik bir biçimde kullanıyor olabilirler veya belki de çalıştıkları diyagram net olmayabilir. Işıklar bağlantıları yapmak için doğru yolu gösterecektir.