MENÜ

Blog

EYL

27

2019
8588A ve 8508A Referans Multimetre: Bir Uzmanın Karşılaştırması

Marty Kidd, Fluke Calibration

Kalibrasyon profesyonellerine en yeni uzun ölçekli dijital multimetremizin yeteneklerini gösterdiğimde, en çok heyecanlandıkları şey, tek bir cihazda neler yapabilecekleri oldu. Yeni 8588A referans multimetre 8508A’nın yapabileceği her şeyi kapsar ve daha önce mevcut olmayan yetenekleri ekleyerek fonksiyonlarını geliştirir.

"Birçok insanın ilgisini çekecek olan şey 8588A'nın dijitalleştirme yeteneğidir

Fluke Calibration daha önce DMM'yi sayısallaştıran uzun ölçekli bir şey yapmadı. Normal modda 10 MHz'ye kadar frekansları ölçebilirsiniz, ancak sayısallaştırma ile 20 MHz'ye kadar çıkabilirsiniz. 8508A'dan çok daha hızlı bir şekilde 200 nanosaniye hızında örnek alabilirsiniz.

Sayısallaştırma yeteneğine sahip başka ürünler var, ancak daha yüksek akımı ölçme yeteneği gibi istenen doğruluklara ve diğer işlevlere sahip olmayabilirler. 8588A ile hızlı bir DMM ve çok doğru bir DMM arasında seçim yapmak zorunda değilsiniz. Artık hız ve yüksek doğruluğu tek bir cihazda elde edebilirsiniz. Böylece bakım ve kalibrasyon birimleri için farklı cihazlar almaya gerek olmadığından daha fazla para harcamak zorunda değilsiniz.

Ayrıca 30 A'ya kadar ölçebilirsiniz.”

Ayrıca, daha önce uzun ölçekli DMM'lerde maksimuma çıktığımız 20 A'da yapabileceğiniz ölçümü, 8588A ile 30 A'ya kadar yapabilirsiniz. Artık kapasitansı ölçebilirsiniz, böylece  multi-product bir kalibratörünüz varsa ve kapasitans fonksiyonunu doğrulamak istiyorsanız, 8588A'yı kalibratörünüzdeki kapasitans fonksiyonunu doğrulamak ve kalibre etmek  için kullanabilirsiniz.

Artık bir arka giriş oranı seçeneğimiz var”   

Bilinen bir gerilim veya direnç standardını bilinmeyen ile karşılaştırmak istediğinizde, bilinen standardı arka uca bağlayabilir ve bilinmeyen standardı ön uca bağlayabilir ve belirsizliklerinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz. 8588A'yı boş bir dedektör olarak kullanıyormuşsunuz gibi düşünün; bu durumda, aralığın kısa vadeli kararlılığı genel ölçüm belirsizliğine eklenir. Bu özellik her 8588A'da standarttır.

Görünüm ve kullanım kolaylığını iyileştirdik

Son olarak, görünüm ve kullanım kolaylığını geliştirdik. 8588A, 8505A’nın kullanıcı arayüzünü güzel bir grafik ekran ile gelişmiş halini sunar. Yeni arayüz, herhangi bir işlev veya aralıkta ölçüm yaparken birçok yararlı bilgi sağlar. Analiz düğmesine basarak mevcut kurulumunuzda aldığınız okuma sayısını ve bu okumaların standart sapmasının yanı sıra maksimum, minimum ve ortalamalarını görebilirsiniz. Bu bilgileri otomasyon yazılımıyla doğrudan cihazdan çekebilir, kaydedebilir ve bir USB sürücüye kopyalayabilirsiniz. Bu özellikler, verileri derinlemesine analiz edebileceğiniz anlamına gelir. 8588A hafızasında 15 milyona kadar okuma yapabilir, böylece analiz için birçok veri elde edebilirsiniz, bu gerçekten yararlıdır.

Yeni ekran harmonikleri de görebilirsiniz. Tam bir spektrum analizörü olmasa da, 8588A için tamamen yeni bir şey olan, daha fazla araştırma gerektiren bir şey olup olmadığını fark etmenize yardımcı olabilecek göstergeleri vardır.

8588A, 8508A'dan sadece daha hızlı ve daha doğru diyemeyiz. Müşterilerimize DMM'lerimizle sahip olduklarından daha sağlam, esnek bir araç takımı sunmak için birçok yeni özellik ekledik. Ve hepsinden önemlisi, maliyetleri düşürürken tüm bunları yapabildik, böylece müşterilerimize fiyat iyileştirmesini de sunabildik.

A. Görsel Bağlantı Yönetimi terminalleri

Aktif terminaller yanar ve kullanıcıyı doğru bağlantıları yapması için yönlendirir.

B. Erişimi kolay yapılandırmalar

Aralık, diyafram, giriş empedansı, RMS filtresi ve diğer ölçüm konfigürasyonları kolayca ulaşılabilir.

C. Geniş, parlak renkli ekran

Sezgisel kullanıcı arayüzü ve düz menü yapısı, yapılandırmalara erişmeyi ve trend grafiklerini, dalga formlarını, FFT, histogram ve istatistikleri görüntülemeyi kolaylaştırır.

D. Programlanabilir ön / arka elektronik anahtar

Manuel çalışmayı ortadan kaldırır ve tek bir uzaktan komutla anında oran sonuçlarına izin verir.

E. 30 A terminali (sadece 8588A’da ; 8558A için 2A)

Tek bir terminal üzerinden endüstrinin en geniş akım ölçüm aralığı sağlar.

F. Yumuşak menü tuşları

Aktif işleve uyum sağladığınızda, menü yapısı sezgisel ve öğrenmesi kolaydır.

G. Çok dilli seçenek

İngilizce, Çince, Fransızca, Japonca, Korece, Rusça ve İspanyolca seçimi.

H. Çalıştır / Durdur tetikleyicisi

Sürekli veya serbest çalışma ölçüm durumunu değiştirir.

I. USB bağlantı noktaları

Verileri hızlı ve kolay bir şekilde bir flash sürücüye indirebilirsiniz.

J. Trig giriş / Trig çıkış

Hassas tetikleme, sistem otomasyonunda senkronizasyonu en üst düzeye çıkarır.

K. Frekans Sayacı

0.5 Uhz / Z'de 100 MHz frekans sayacı ölçümü sağlar.

L. Arka panel giriş terminalleri

Bağlantı uyumluluğu için ön panel giriş terminallerinin yapısını arka panelde birebir yansıtır ve ön / arka radyo ölçümüne izin verir.

M. IEEE 488, LAN, USB arayüzleri

Basit sistem entegrasyonu için standart uzak arayüz.

N. USB girişi

Bir flash sürücüye hızlı ve kolay bir şekilde veri indirebilirsiniz.

O. 2 A terminal