MENÜ

Blog

ŞU

12

2021
AirMagnet Spectrum XT: Wi-Fi Adaptör Tercihleri

Spectrum XT, 2.4 / 5 / 4.9 GHz Wi-Fi bant genişlikleri için kullanılan bir RF kablosuz spektrum analiz yazılımıdır. Sadece ve sadece RF'i tarayan C1100 USB kartı gibi bir spektrum adaptörünü gerektirir, bir kablosuz ağ adaptörü değildir. Ancak Spectrum XT, bir kablosuz adaptör ile kullanıldığında Wi-Fi verilerini görüntüleyebilir. Herhangi bir kablosuz adaptör kullanılabilir, ancak tercih edilen bir Wi-Fi adaptörünün kullanılması daha sağlam bir veri karakteristiği sağlar. Wi-Fi verileri, yalnızca tercih edilen bir adaptör kullanılırsa Spectrum XT capture dosyasında / kaydında görünecektir.

Tercih edilmeyen Wi-Fi adaptörleri:

Spectrum XT ile kullanılan fakat tercih edilmeyen Wi-Fi adaptörüne bir örnek, kendi sürücüsünü kullanan NETGEAR A6210'dur (diğer tercih edilmeyen adaptörler Windows sürücüsünü kullanabilir).

SpectrumXT ile tercih edilmeyen bir Wi-Fi adaptörü kullanılabilir; ancak sınırlı bir veri karakteristiğine sahip olurlar.

'Windows kablosuz yapılandırmasından toplanan dinamik Wi-Fi verileri' yazdığını görmek için uygulamanın sol alt köşesine bakabilirsiniz. Bu, tercih edilmeyen bir Wi-Fi adaptörünün kullanıldığı anlamına gelir.

Ayrıca seçilebilen tek Wi-Fi Grafiklerinin ilk 3 olduğuna dikkat edin:

Wi-Fi cihazları
AP sinyal gücü
Kanal yoğunluğu

Wi-Fi grafiklerinin geri kalanı grileşmiştir çünkü Spectrum XT tercih edilmeyen bir adaptörden diğer grafikleri doldurmak için gerekli olan verileri toplayamaz:

Yine, bir capture kaydedilirken, veriler tercih edilmeyen bir Wi-Fi adaptörü ile toplandıysa Wi-Fi bilgileri kaydedilmeyecektir.

Tercih Edilen Adaptörler:

Spectrum XT ile kullanılan ve tercih edilen bir adaptöre örnek ise Proxim 8484'tür. Bu adaptör, Spectrum XT uygulaması başlatıldığında AirMagnet'e yüklenen özgü bir sürücü kullanır:

Proxim 8484 adaptörü (veya tercih edilen herhangi bir Wi-Fi adaptörü) Spectrum XT ile kullanıldığında, tam özellik seti kullanılabilir.

Spectrum XT'yi tercih edilen bir adaptörle başlatırken, hangi adaptörün kullanılacağını soran bir pencere açılır. Bir adaptöre tıklayın ve ardından Select'e tıklayın.

Spectrum XT uygulaması açıldığında, 'Scanning Channel n' yazdığını görmek için ekranın sol alt köşesine bakabilirsiniz. Bu, tercih edilen bir Wi-Fi adaptörünün kullanıldığı anlamına gelir.

Tüm Wi-Fi grafiklerinin artık seçilebilir olduğuna dikkat edin:

Wi-Fi cihazları
AP sinyal gücü
Kanal yoğunluğu
Hıza göre kanallar
Adrese göre kanallar
Kanal kullanımı
Hıza göre en iyi 10 AP
İlk 10 aktif AP yeniden deneme / CRC
SNR kanalı
Yeniden deneme / CRC'ye göre kanallar