MENÜ

Blog

TEM

27

2020
Araç Modellemesi

Arka Plan

Bir GPS simülatörü için tipik uygulama, uyduların engelsiz bir görünümünü alır. Gelişmiş test uygulamaları için GPS anteninin araç gövdesine göre yerleşimini modellemek mümkündür. Uygulama yazılımı sürümü 6.2'den başlayarak, araç modelleme, simüle edilen uydu sinyallerinin araç tarafından engellenmesi senaryosunu sağlar. Bu özelliğin uygulamaları uçak manevralarını içerir.

Araçlar

Pendulum'un GSG-5/6 serisi simülatörlerindeki araç modelleri (ve çevre modellerine benzer) desteği. Google Earth tarafından popülerleştirilmiş kmz formatı ile gerçekleştirilir. Bu dosyaları oluşturmanın basit bir yolu SketchUp aracıdır. Trimble Navigasyon'dan edinilebilir. SketchUp.com'dan SketchUp'ı indirin ve yükleyin. Bu belgenin geri kalanında SketchUp Make 2014 açıklanmaktadır, ancak daha eski sürümler test edilmiştir.

SketchUp'ı ilk kez çalıştırırken bir şablon seçmeniz gerekir. Feet veya metre kullanarak iki "Basit Şablon" dan birini seçin. Modellerin üçgen sayısını görmek için “Model Bilgisi” eklentisi önerilir. Eklentiyi yüklemek için araç çubuğundan Eklenti uzantılarını SketchUp'a ekle düğmesini () seçin.

Extension Warehouse penceresinde “Model Info” bağlantısına tıklayın. Yükle düğmesine tıklayarak eklentiyi yükleyin. Eklentiyi indirip yüklemek için Google'da oturum açmanız istenebilir. Model Bilgisi eklentisini kullanmak için sizden ek bir Kütüphane yüklemeniz istenir. Her iki eklenti de yüklendikten sonra Extension Warehouse penceresini kapatın.

Araç modelleri oluşturmak için SketchUp'ı kullanma

Varsayılan modeli ‘Sophie seçerek sil tuşuna basın ve aşağıdaki pencereleri açın;

Window -> Components
Window -> Outliner

Araç modelini içe aktarma veya çizme

Aracın burnunun kuzeyi (yeşil eksen) göstermesi ve gövde kütle merkezinin başlangıç ​​noktasında olması gerektiğini unutmayın, bkz. Manuel Bölüm 6.6.3.17.

Bağımsız olarak bir anten çizin. Çok basit bir bileşen olmalıdır, çünkü sadece alıcı antenin bulunduğu noktaya veya manivela koluna ihtiyacımız var. Bileşen adı "RecAnt" olmalıdır.

Bu örnekte anten modeli sadece bir dikdörtgendir.

Yeni dikdörtgeni sağ tıklayın -> Seç -> Tümü Bağlı

Seçime tekrar sağ tıklayın -> Bileşen yap

Bileşeni adlandırın ve açıklamayı doldurun, Oluştur'a basın

Bileşen, bileşenler listesinde görünür

Gerekirse bileşeni daha fazla düzenlemek mümkündür

Bileşenler listesinden RecAntComp seçilerek, bileşenin bir örneği oluşturulur ve araca yerleştirilebilir.

4. Adımda çizilen RecAntComp örneğini kaldırın.

Outliner'ı kontrol edin, RecAntComp orada olmalıdır. Bileşene sağ tıklayın -> İçerik Bilgisi

Bileşen adı boş.

İçerik Bilgisi Adı alanına "RecAnt" yazın. "RecAnt" adının zorunlu olduğunu unutmayın.

Outliner'ı kontrol edin, RecAntComp'un "RecAnt" adı olmalıdır.

Ve kaydetmeden önceki son görünüm

Modeli 3D kmz dosyası olarak dışa aktarın.
Model paketten çıkarıldığında, dae dosyası bir matris öğesiyle "RecAnt" adlı bir düğüm içermelidir.

Üçgen Sayımını Kontrol Edin

GSG-5/6 serisi simülatörlerin araç modelleri için 130 üçgen sınırı vardır. Model Bilgisi eklentisi, dosyadaki üçgen sayısını belirlemek için kullanılır. GSG simülatöründe kullanmak için dosyanın bir .kmz dosyası olarak dışa aktarılması gerekir. Dışa aktarılan dosyadaki gerçek üçgen sayısını saymak için .skp dosyasını kapatın (SketchUp Uygulamasını Kapatın) ve yeniden açın. Dosya menüsünden Al ... seçeneğini ve dışa aktarılan .kmz dosyasını seçin. Eklentiler menüsünden Model Bilgisi - Konsol İstatistikleri'ni seçin. Model için üçgen sayısı görüntülenir. Model 130'dan fazla üçgen olmadığı sürece, simülatörde kullanılabilir. Üçgen sayısı, kombine ortam ve araç modelleri için toplam 300 ile sınırlıdır.

Senaryoda Model Kullan

GSG StudioView 4.2.0.1 sürümünden başlayarak senaryoya kmz dosyası üzerinden bir model eklenebilir. Senaryo düzenleyicisinin gezinme sekmesinde, Araç Modeli'ni bulun. Kmz modelini StudioView dosya havuzuna yüklemek için, “Dosya” simgesini seçin ve dosyayı seçin. Senaryo ayarlarının geri kalanını istediğiniz gibi yapılandırın.

Senaryo dosyası StudioView Uploader kullanılarak yüklendiğinde, kmz dosyası da birime aktarılır. StudioView Dosya Yöneticisi'ni veya GSG Web Arabirimini kullanarak dosyaları el ile taşıyorsanız, kmz dosyalarının environmentMod ls klasörüne kaydedildiğinden emin olun.

Ek Bilgi

Lever Arm bir senaryo dosyasına ayarlandığında ve bir senaryoda bir araç modeli dosyası verildiğinde, alıcı anteninin araç modelinde ayarlandığı gibi konumu öncelik taşır.