MENÜ

Blog

ARA

04

2019
AS5553 Tedarik Zincirini Taklit Komponentlerden Arındırıyor

Son 20 yıldır sahte elektronik parçalar ciddi bir problem haline geldi. Taklit komponentler, bir şekilde menşei veya kalitesi açısından yanlış tanıtılmış parçalardır. Taklit komponentler genellikle "franchise" parçalarından daha düşük kalitede olduğundan, otomobiller, her türlü uçak, askeri teçhizat veya uzay araçları gibi kritik sistemlerde kullanılmaları halinde tehlike oluşturabilirler.

Sahte bileşenlerin tedarik zincirinize girmesini önlemenin yollarından biri, orijinal parçalar satın almanızı sağlamak için tasarlanmış yönergeleri izlemektir. SAE AS5553, sahte elektronik parçalar da dahil olmak üzere şirketlerin takip etmesi için çeşitli standartlar geliştirilmiştir; Kaçınma, Saptama, Azaltma ve Eğilim. SAE Aerospace Standard uygulamaları şu şekilde standartlaştırır:

-Orijinal parçaların mevcudiyetini en üst düzeye çıkarmak
-Parçaları güvenilir kaynaklardan temin etmek.
-Satın alınan parçaların orijinalliğini ve uygunluğunu sağlamak.
-Taklit olarak tanımlanan parçaları kontrol etmek
-Taklit parçaları diğer potansiyel kullanıcılara ve devlet soruşturma otoritelerine bildirmek.

SAE AS5553, bu parçaları içeren elektrikli, elektronik veya elektromekanik (EEE) parçaları ve aksamları tedarik eden veya kullanan kuruluşlar tarafından uygulanmak içindir. Bu standardın gereklilikleri, tedarik zinciri boyunca, sağlanan tür, boyut ve üründen bağımsız olarak EEE parça ve montajlarını tedarik eden tüm kuruluşlar tarafından uygulanmalıdır. Bu standarttaki sahte EEE parçalarının azaltılmasında risk baz alınır ve bu azaltma adımları uygulamaya, istenen performansa ve ekipmanın/donanımın güvenilirliğine bağlı olarak değişir.

Müşterilerimiz için güvenilir kaynaklardan sadece orijinal parçalar kullanmamız önemli olduğundan, Ametek Programlanabilir Güç yakın zamanda AS5553/DFAR 252-246-7007/252-246-7008sahteciliğe karşı azaltma gerekliliklerine tam olarak uyduğunu duyurdu. Bu, istisnasız olarak bu şartla işaretlenmiş satın alma siparişlerini kabul etmemize olanak sağlar.

AS5553 uyumlu bir ürün satın alma işlemi şöyledir:

1. Müşteriler, AMETEK'e gerekli olan taklit parça azaltma maddesi ile birlikte bir satınalma siparişi vereceklerdir.
2. AMETEK her siparişi planlayacaktır.
3. Yükümlülüğe uygun olarak, AMETEK ürününüzü standart teslimat sürelerinde % 100 franchise parçaları ile üretecektir. Bir siparişin daha uzun bir teslim süresi gerektirmesi durumunda, AMETEK, franchise parçalarını ve nitelikli franchise olmayan parçaları kullanarak siparişi tedarik seçenekleri sunacaktır.
4. Müşteriler, teslim süresi ve uygulama koşullarına göre kabul edilebilir bir seçenek seçecek ve AMETEK'e yazılı onay gönderecektir.
5. AMETEK bu karara dayanarak siparişi hazırlayacak ve ürünü belirtilen teslim süresinde teslim edecektir.

Amacımız her sipariş için mümkün olan en iyi çözümü sunmaktır. Bu süreç, AMETEK’in tüm zorunlu gerekliliklere uymasına olanak sağlarken, aynı zamanda teslimat sürelerimiz, istenildiği kadar hızlı bir şekilde teslim etmemize olanak vermemesi durumunda müşterilerin esnekliğine göre seçenekler sunar. Bu sürecin, Ametek'in müşterilere en yüksek kalite ve güvenilirlikte ürünler sunma taahhüdünü sürdürdüğünü ve müşteri odaklı iyileştirmeyi hedeflediğini gösterdiğini düşünüyoruz.