MENÜ

Blog

OCA

13

2020
Asterion Serisi Artık Daha Yüksek AC Güç Üniteleri İçeriyor

Asterion ™ AC güç kaynakları serimize iki yeni yüksek güçlü model ekledik:

-Asterion 4503, 4.500 VA veya 4.500 W'a kadar AC ve DC çıkış gücü sağlar;
-Asterion 6003, 6.000 VA veya 6.000 W'a kadar güç sağlar.

Her iki birim de 4U kasaya sahiptir ve tek veya üç fazlı çıkış sağlayabilir. Asterion serimizdeki diğer modeller gibi 4503 ve 6003 de bugün mevcut olan en uyarlanabilir ve uygun fiyatlı platform olmalarını sağlayan zeka, performans ve modülerliğin etkileyici bir kombinasyonunu sunar. Bu özellikler şunları içerir:

-AMETEK’in iX2 ™ akım ikiye katlama teknolojisi. iX2 ile, çıkış gerilimi maksimum değerin yarısına düştüğünde, mevcut çıkış akımı nominal çıkış akımının iki katına kadar artar. Bu da, Asterion'un en geniş gerilim aralığında maksimum gücü korumasını sağlar. iX2 akım ikiye katlama teknolojisi, düşük hat gerilim testini gerçekleştirirken olduğu gibi farklı gerilim seviyelerinde testler yapmak için birden fazla kaynak veya yüksek akım/gerilim çıkışına sahip güç kaynağı satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır.
-400 Vac ve 500 Vdc'ye kadar AC ve DC çıkış gerilimi aralıkları. Yük ve hat regülasyonu sırasıyla % +/-%0,025 ve % +/-%0,015'dir. Bu, Asterion'u bugün mevcut olan diğer AC güç kaynaklarının çoğundan daha çok kullanışlı ve doğru hale getirir.
-Otomatik paralelleme. Otomatik paralelleme, 36 kVA çıkış gücü elde etmek için altı adede kadar birimi birleştirmenizi sağlar. Bir ünite master olurken, diğer üniteler yardımcı üniteler olarak hizmet eder. Bu, yalnızca bugün ihtiyacınız olan gücü satın almanıza ve daha sonra gerektiğinde daha fazla güç eklemenize olanak tanır. Bu ölçeklenebilirlik, ilk yatırımınızın değerini korumaya yardımcı olur ve ihtiyaç duyulana kadar ek sermaye harcamasının ertelenmesini sağlar.
- Clock/Lock. Clock/Lock özelliği, kullanıcıların bölünmüş faz, üç fazlı ve hatta daha yüksek fazlı sayım sistemleri gibi çok fazlı sistemleri kolayca yapılandırmasını sağlar. Nasıl otomatik paralelleme güç eklemenize izin verirse, Clock/Lock  de sisteminize ihtiyaç duyduğunuz kadar faz eklemenize izin verir.
-Kullanım kolaylığı. Asterion Serisi tamamen yeni bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Diğer AC kaynaklarında bulunmayan anlaşılması kolay, dokunmatik ekran arayüzü, kaynağı hızlı ve kolay bir şekilde ayarlamanıza ve testleri çalıştırmanıza olanak tanır.
-Aviyonik test takımı. Asterion, opsiyonel olarak 16Hz ve 5000 Hz arasında programlanabilir frekansa sahip eksiksiz bir aviyonik test paketi sunar.

Laboratuarda veya ATE'de kullanın                                            

Bu güçlü özellikler Asterion güç kaynaklarını laboratuvarda ve ATE sistemlerinde kullanmanızı sağlar. Laboratuarda, Asterion'u kolayca yapılandırabilir ve testleri ön panelden çalıştırabilirsiniz veya bir ATE sisteminin parçası olarak ön panelsiz sipariş edebilir ve önemli miktarda tasarruf yapabilirsiniz.

ATE sistemlerinde kullanım için Asterion standart LXI LAN, USB ve RS-232 arayüzleri ile birlikte gelir. İsteğe bağlı bir GPIB arayüzü de mevcuttur. Kullanımı kolay Virtual Panels kontrol GUI yazılımı, bir bilgisayardan kolay uzaktan kumanda için cihazla birlikte gelir. Dahilinde paylaşılan sürücüler test mühendislerinin üniteyi hızlı bir şekilde ATE sistemlerine entegre etmesine olanak tanır.

Ek Bilgi

AMETEK'in programlanabilir güç kaynakları ve programlanabilir yükleri hakkında daha fazla bilgi için https://www.netes.com.tr/index.php?form=on&islem=urunler&siralama=urun&sayfa=1&m26=1 adresini ziyaret ederek yetkili bir AMETEK Programlanabilir Güç satış temsilcimiz ile görüşebilirsiniz.