MENÜ

Blog

20

2019
Basınç Kalibrasyonunu Laboratuvarınıza Eklemek İstiyorsanız Dikkat Etmeniz Gereken Üç Anahtar

Tim Francis, Fluke Calibration

Laboratuvarınıza basınç kalibrasyonunu kurarken nelere dikkat etmeli

Basınç kalibrasyon işini dış kaynaklardan temin ediyor veya talepleri geri çevirmek zorunda kalıyorsanız, bu özelliği laboratuvarınıza eklemeyi düşünebilirsiniz. Basınç kalibrasyonunu laboratuvarınıza eklemeyi düşündüğünüzde ilgilenmeniz gereken temel üç alan bulunmaktadır.

1. Eğitim

Modern basınç standartları daha sezgiseldir ve birçok basınç kontrol cihazı, kalibrasyon işlemlerini kolay ve tekrarlanabilir hale getirmek için yazılımla otomatikleştirilebilir. Yalın bir eğitim ile cihaz kullanımları ve yazılım öğrenilebilir.

2. Ekipman

Basınç kalibrasyon ekipmanı için çok farklı seçenekler vardır, aramanızı ancak ihtiyaçlarınıza odaklanarak daraltabilirsiniz.

-İşinizde kapsam genişliğini arıyorsanız, çok geniş bir basınç aralığını kapsayacak modülleri kurmanıza izin veren modüler bir kalibratöre ihtiyacınız vardır.
-En iyi doğruluğu istiyorsanız, çok geniş bir aralıkta okuma yüzdesi hassasiyetinden faydalanmanızı sağlayan hidrolik bir deadweight test cihazına ihtiyacınız vardır.
-Eğer düşük maliyet önemliyse, bir basınç karşılaştırıcısı ve referans göstergesi arayın. Diğer çözümler kadar doğruluğu yüksek değildir ancak kullanımı kolaydır ve daha ucuzdurlar.

3. Süreç

Süreç, güvenliği ve akreditasyonu korumak için anahtardır. Akredite bir laboratuvar olmak istiyorsanız, kalibrasyon standartlarınızın ISO 17025 veya benzeri bir akreditasyon kuruluşu tarafından onaylandığından emin olun. Yardımın başlatılmasını istiyorsanız, bir basınç kalibrasyon uzmanıyla konuşun.