MENÜ

Blog

ŞU

05

2019
Bir Pens Ampermetreyi Kalibre Etmeden Önce Bilmeniz Gereken 7 Önemli Etken

Bir akım kelepçesi, temassız yöntemle akımı ölçer ve bu da bir ölçümü daha güvenli ve kolay yapılır hale getirir.  Genellikle gerilim ve süreklilik gibi ek ölçüm fonksiyonlarına sahiptir.
Pens ampermetrelerde üreticinin spesifikasyonlarında ölçüm yapabilirliğini sürdürebilmesi için yıllık bir kalibrasyon gereklidir.
Bir pens ampermetre kalibre edilmeden önce göz önünde bulundurulması gereken 7 önemli etken:

1.Pens ampermetreler tüm şekil ve boyutlarda olabilir. Ergonomi ve çene genişlikleri kalibrasyonu bazen zorlaştırabilir. Uygun şekilde kalibrasyon ekipmanınızı seçin.

2.Günümüzde çoğu ampermetre çok işlevlidir. Bir ampermetre akım haricinde tipik olarak; dijital multimetrelerde yaygın bulunan gerilim, direnç, süreklilik ve diğer fonksiyonları ölçer.

Pens ampermetrenin düzgün şekilde kalibre edilmesi gereken işlevleri bilmeniz gerekir.

3.Her kalibratör aynı işlevi gerçekleştiremez. Daha yüksek girişlerde, birçok kalibratör sürekli olarak yüksek akım verebilme süresini sınırlar. Buna ek olarak, yeterli doğrulukla bir bobini sürmek için yeterli uyumluluk gerilimine sahip bir kalibratör kullanmanız gerekir. Fluke, endüktif yükleri sürmek ve uygun gerilimi artırmak için “L-COMP” (endüktif kompanzasyon) kullanır.

Bobin endüktansı sorunlara neden olabilir, bu nedenle mevcut bobinlerle kullanım için tasarlanmamış akım kaynaklarından kaçının. Akımı açıp kapatırken meydana gelen geçici akışlar kaynağın açılmasına neden olabilir.

4.Akım bobini sarma ve aralık unsuru. Pens metrenin tüm akım aralığını test etmek için yeterince dönüşlü bir bobin kullanmanız gerekir. Bobin sargıları akım miktarını belirler. Örneğin; 20 amper kaynaklı bir kalibratörle 50 dönüşlü bir bobin, pens ampermetreye 1.000 amperlik akım sağlar.

5.Aksesuarları unutmayın. Bazı ampermetrelerde, ölçüm cihazıyla birlikte kalibre edilmesi gereken Fluke iFlex gibi bir esnek akım probu bulunabilir.

6.Yüksek akım ısı üretir. Mevcut bobininiz, ısıyı mümkün olduğunca dağıtmak üzere tasarlanmalıdır. Bobinler genellikle daha yüksek akım seviyelerinde maksimum çalışma süresine sahiptir.

7.Konumlandırma önemli olabilir. Bir ampermetreyi bir akım bobinine hizalarken, alan ve konum hassasiyetine dikkat edin. Diğer ekipmanlardan ve mevcut taşıma yollarından gelen alanları müdahale etmekten kaçının. Herhangi bir ampermetre hizalama işaretine dikkat edin. Kelepçe eksenini bobin eksenine paralel olarak ve kelepçe çene düzlemini bobin iletkenlerine dik olarak hizalayın.

Rich McFadden - Global Manager of Product Innovation, Fluke Corporation