MENÜ

Blog

KAS

25

2019
El Kullanmaksızın FI-3000 Kullanmanın Prototip Çalışması

Mark Mullins, Fluke Networks

Bazen test aleti kullanırken fazladan bir ele ihtiyacınız var olabilir. Örneğin, FI-3000 FiberInspector Pro MPO kullanırken, konnektörü tutmak için bir el, kamerayı tutmak için başka bir el, telefonu veya Versiv ünitesini çalıştırmak ve görüntüleri görüntülemek için üçüncü bir el gerektiğini düşünebilirsiniz. 3. ele gerek duymaksızın, örneğin, kabloyu kameraya bağladığınızda, telefonu veya Versiv'i çalıştırmak için bir eliniz serbest kalır.  Test ve ölçü aletlerin pazarında olduğumuz için, bir başka deyişle protez işinde olmadığımız için, bu amaca yönelik alternatif aradık. Bir sonuç ortaya çıktı ve sonuç, 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri ​​arasında Las Vegas'taki Kış Dönemi BICSI'de göstereceğimiz bir fikrin prototipidir.

Fluke Networks, Realwear HMT-1 giyilebilir Android tabletini kullanarak fiber end-face kontrolü için “el kullanmaksızın” bir çözüm sergilemek üzere Real Heart of Vancouver, WA ile bir araya geldi. Gösterim, hatasız iletişimi sağlamak için Multiple Push-On (MPO) fiber optik konnektörlerin kontrol edilmesi olanağını Fluke Networks FI-3000 FiberinspectorTM Pro kamerasına HMT-1 ile eşleştirerek sağlayacaktır.

Verimli MPO kontrolü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayan FI-3000'e aşina olduğunuzu düşünmekteyiz. Eğer değilseniz ayrıntılara buradan erişebilirsiniz:

“HMT-1 giyilebilir sağlam Android tablet” nedir? Görüş alanınızın altına sığan ve yüksek çözünürlüğe sahip mikro (7 inçlik) ekranlı, başa takılan bir Android cihazdır. Bu da, aşağıya doğru baktığınızda test ekranına bakmanıza ve yukarı baktığınızda üzerinde çalıştığınızı görmenize olanak sağlar. Gürültülü ortamlarda bile kontrolü sağlamak için dört mikrofonlu gelişmiş ses tanıma özelliğine sahiptir. -20 ile +50 ºC arasında çalışır, toza, suya ve düşmeye karşı dayanıklıdır yani hemen her yerde çalışabilir. (Fluke’a ait bir ürün değildir.) Daha fazla detayı burada bulabilirsiniz:

Gösterim, müşterilerin FI-3000'i, FI-IN uygulamasının Android sürümünü kullanarak HMT-1'in gelişmiş ses tanıma komut sistemi aracılığıyla kontrol etmelerini sağlar. Kullanıcılar kamerayı manuel veya otomatik olarak odaklayabilir ve isteğe bağlı olarak end-face’teki fiberleri tarayan ve IEC61300-3-35 standartlarına göre temiz olup olmadığını belirten bir PASS / FAIL sonucu sunan Autotest başlatabilir. Kullanıcı daha sonra başa takılan ekranda end-face’i görebilir, yakınlaştırmak için kafasını hareket ettirebilir ve ses komutlarını kullanabilir.

Kullanıcılarımızdan fiber kontrolü için geri bildirim almak ve bu ürüne yeterli ilgi olup olmadığını anlamak adına bu sınırlı kapasiteyi gösteriyoruz. BICSI’de gösterime katılamazsanız dahi FI-3000 gibi el kullanmaksızın test yapabileceğiniz cihazlarla ilgiliyseniz, mark.mullins@flukenetworks.com adresine ulaşabilirsiniz.