MENÜ

Blog

EKİ

28

2020
EtherScope nXG: Özel Autotest Profilleri Oluşturma

Profiller, ağlarınızın farklı özelliklerini analiz etmek için tasarlanmış bir dizi testtlerdir. EtherScope nXG AutoTest uygulaması birkaç farklı test seçeneği sunar: Kablolu profiller bakır ve fiber bağlantılarını test eder. Wi-Fi profilleri kablosuz bağlantıları test eder. Hava Kalitesi Profilleri kanal kullanımını ve paraziti ölçer.

EtherScope, yapılmak istenen test için özelleştirebileceğiniz, silebileceğiniz veya değiştirebileceğiniz üç Autotest profil türünün (Kablolu, Hava Kalitesi ve Wi-Fi) default sürümüyle başlar. Yeni bir profil oluşturmak için, profiller menüsünü açmak üzere sağ üst köşedeki başlangıcın yanındaki ayar simgesini tıklayın.

Var olan bir Autotest’e yeni test profilleri eklemek için Autotest ekranındaki Yüzen Eylem Düğmesine (FAB) dokunun. Bu örnekte Kablolu Profil Ekle'yi seçtim.

Bir ad verebileceğiniz ve istediğiniz tüm belirli seçenekleri yapılandırabileceğiniz Kablolu Profil menüsüne erişeceksiniz.

Yapılandırma tamamlandığında sol üst taraftaki Menü çubuğuna tıklayın ve yeni özel profilinizi seçin, ardından testi çalıştırmak için başlat düğmesine basın.

Belirli bir profilde veya tüm profiller üzerinde aynı anda test yapabilirsiniz. Otomatik Testin yalnızca tek bir profilde olmasını istiyorsanız, ana ekrandan Autotest’i seçin, sağ üstteki simgeye tıklayın.

Autotest başlatıldığında çalıştırmak istediğiniz profilleri seçin / seçimini kaldırın.

Test çalışmaya başlayacak, tamamlandığında Link-Live'dan testin hesabınıza yüklendiğine dair bir e-posta onayı alacaksınız.