MENÜ

Blog

EKİ

20

2020
Fiziksel Altyapı Yönetimi Network Kesintilerini Azaltır - Planet IRM & LinkWare Live

Planet IRM ve Fluke Networks, LinkWare Live'ı Planet Altyapı İlişkileri Yönetimi yazılım çözümüne entegre ederek müşterilerin fiziksel network şemalarından ayrıntılı wire map sonuçlarına erişmesine olanak tanıyarak "network haritasından wire map’e" dediğimiz bir görünüm sağlıyor. Çözümler ve entegrasyonun faydalarını bu makalede derledik.

Birçok çalışma, fiziksel katmanın tüm network kesintilerinin %80’ini oluşturduğunu ortaya koymuştur. Bunun nedeni, network yönetim yazılımı (NMS: network management software) araçlarına aşırı güvenmenin ve fiziksel katman yönetim araçlarının yetersiz kullanılmasının birleşimidir. Var olan ve sürekli genişleyen bu ihtiyaç, kritik altyapı hizmetlerini temel fiziksel tesis altyapısına haritalamakla ilgilidir ve şimdi yeni nesil Cloud/SaaS tarayıcı tabanlı yazılım uygulamaları Planet IRM ve LinkWare Live'ın yakın zamanda duyurulan “network haritasından wire map’e” entegrasyonu ile ele alınmaktadır.

Fiziksel tesis altyapıları karmaşıklaştıkça, fiziksel katman yönetimi Cloud/ SaaS yazılım çözümleri mevcut değildi ve kuruluşlar araçların kullanımına güvenmekle sınırlıydı. Bu NMS araçları network’ün sağlık ve performansını izlemesine rağmen, fiziksel katman meydana gelen olaylara (insan hatası, kasıtlı suistimal, bağlantı kesilmeleri, hatalı kablo kurulumları, uygulamaları desteklemeyen yanlış kablo türleri, sertifikasyon eksikliği, vb) yanıt verirken tamamen işe yaramadı.

Kuruluşlar ayrıca hem fiziksel hem de sanal engelleri içeren network altyapısının güvenliğini korumakla da ilgileniyorlar. Kötü amaçlı network saldırıları daha karmaşık hale geldikçe ve büyümeye devam ettikçe, fiziksel segmentli network altyapısını (katmanlar ve ilişkilendirmeler) görselleştirebilme sorunu çok önemlidir.

Planet IRM

Planet IRM, iç tesis, dış tesis, veri merkezi (DCIM), kullanıcı çalışma alanları ve geniş alan networkü (WAN) devreleri için kritik altyapı fiziksel tesis bilgilerini görsel olarak belgelemekte, yönetmekte ve izlemektedir. Planet IRM, kurumsal altyapının ve IT network ortamının tam bir görselleştirmesini oluşturmak için genellikle farklı elektronik tablolarda, CAD'lerde ve lokal yetiştirilen veritabanı dosyalarında ve nokta çözümlerinde saklanan tüm verileri bir araya getirir.

Planet IRM / LinkWare Live entegrasyon özellikleri

Planet IRM, kullanıcıların iç ve dış kablo tesis projelerinin kurulumunu planlamasına, tasarlamasına ve yönetmesine; proje bütçelemesi için tahmini kablo uzunlukları ve maliyet tahminleri sağlamasına olanak tanır. Kablo tesislerinin tasarımı tamamlandıktan sonra, Planet IRM, as-built (bunun gibi kur) çizimleri, kablo çekme programları, kablo sonlandırma, idari raporları ve kablo tanımlayıcıları da dahil olmak üzere gerekli tüm kurulum belgelerini oluşturur. Kurulumdan sonra kablo kimlikleri, etiketleme, sertifikasyon ve sertifikasyon için LinkWare Live'a gönderilir. Tamamlandıktan sonra özet test verileri LinkWare Live'dan Planet IRM'YE gönderilir. Planet IRM, proje yöneticilerinin testler yüklendiğinde işlerin durumunu tam olarak kontrol etmelerini sağlayan LinkWare anlık projeleri ve alt projeleriyle tamamen bütünleşir. LinkWare Live sertifikasyon bilgileri de dahil olmak üzere eksiksiz bir CAD çizimleri ve raporları paketi oluşturulabilir.

Kurulumdan sonra, Planet IRM devam eden projeleri desteklemek için kullanılabilir. Planet'in BMC Helix/Remedy ile ek entegrasyonu bulunmaktadır. Fiber bağlantıyı 10 G'den 40 G'ye yükseltmek isteyen bir network mühendisi, yeni teknolojiyi destekleyip desteklemediğini görmek için LinkWare Live raporuna bakabilir.

Anahtar network yönetimi şu sorulara cevap vermektedir: Nerede? Bağlantılar nelerdir? Yöneticisi kimdir? En son ne zaman bakım yapıldı? En son test sonuçları nelerdir? Güvenilir hizmet sayısı kaçtır? Güç ve çevresel gereksinimleri nelerdir?

Planet IRM aracılığıyla kablo test sonuçlarına hızlı ve kolay erişim mümkündür, ancak BT altyapısının geri kalanıyla tam entegrasyon onu paha biçilmez kılar.