MENÜ

Blog

NİS

12

2021
Fluke 5790B AC Ölçüm Standardı Satın Almak İçin 9 Neden

Mart Kidd, Fluke Calibration

Fluke 5790B AC Ölçüm Standardı, bir termal transfer standardından beklediğiniz doğruluğu dijital multimetrenin kullanım kolaylığıyla birleştiren çok amaçlı bir AC ölçüm standardıdır.

Bu makalede, elektrik kalibrasyon uzmanı Marty Kidd, neden bu tür bir ürüne ihtiyaç duyulabileceğini açıklıyor. Ayrıca eski model olan Fluke 5790A sahiplerinin neden yeni 5790B'ye geçmeyi düşünmesi gerektiğini de detaylandırıyor.

Neden 5790B'ye ihtiyaç duyulur?

Kalibre edilmesi gereken bir tür AC voltaj kaynağına sahipseniz 5790B ölçüm standardına ihtiyacınız vardır.

AC voltaj kaynağı nasıl kalibre edilir - 3 seçenek:

Termal voltaj dönüştürücü kullanın. Doğru ac voltaj ölçümleri yapmanın eski yolu, termal voltaj dönüştürücü (TVC) kullanmak ve içine DC'yi çalıştırmaktır; birçok düzeltme yapın; üzerinden ac geçirin; sayıları karşılaştırın. Bu durum epey karışıktır ve TVC’ye zarar vermek çok kolaydır. 30 küsur yıl önce kalibrasyona ilk geldiğimde böyle yapılıyordu.

Büyük ölçekli bir DMM kullanın. Bazı durumlarda 8588A Referans Multimetre gibi büyük ölçekli bir DMM kullanabilirsiniz, ancak daha iyi doğruluğa ihtiyacınız varsa başka bir şeye ihtiyacınız olacaktır.

Fluke 5790B AC Ölçüm Standardını kullanın. 5790B, bu iki alternatif arasında yer alıyor. Büyük ölçekli bir DMM'nin kullanım kolaylığına sahiptir ve bir termal voltaj dönüştürücüye çok daha fazla yaklaşan bir doğruluğa sahiptir. Örneğin, 1 volt 100 Hz'de bir DMM'de 200 veya 250 ppm'de olabilirsiniz, ancak 5790B ile yaklaşık 24 ppm seviyesine düşeceksiniz. Böylece daha doğru bir sonuç alacaksınız .

Ne tür voltaj kaynakları yüksek doğruluğa ihtiyaç duyar?

En yaygın kullanım, Fluke 5502A veya 5522A Multi-Product Kalibratörü  hatta 5730A Yüksek Performanslı Çok Amaçlı Kalibratör gibi bir kalibratörün ac voltaj çıkışını kalibre etmek olacaktır. Oldukça iyi bir kabiliyete sahip olan müşteriler zaten iyi bir direnç standardına, ve gerçekten iyi bir ölçüm standardına veya bir dc voltaj referansına ve bölücüye sahip olabilirler. Böylece bir kalibratörün diğer işlevlerini kalibre edebilirler. Ancak AC için yeterince doğru bir şeyleri yoktur. Burada 5790B burada devreye girer.

AC voltaj kaynağı kalibrasyonunu yazılımla otomatikleştirin

5790B ‘i kullanmak bir DMM kadar kolaydır, ancak çok daha kolay otomatikleştirilebilir. Bir TVC ile çalışırken, herşey manueldir. 5790B, MET / CAL yazılımı ile tam otomatik hale getirilebilir. Orada 5790B kullanan prosedürler var, ancak müşterilerin MET / CAL kullanması gerekmiyor, LabView veya başka bir şey kullanabilirler. Bu aslında 5790’ın hem A hem de B versiyonlarının bir özelliğidir.

Üst düzey laboratuvarlar, çok başarılı third-party laboratuvarlar, daha büyük laboratuvarlara sahip Savunma Bakanlığı 5790B kullanıyor olacaktı.

Neden Fluke 5790A’yı 5790B’ye Yükseltmelisiniz?

Artan risk. Bir müşterinin 28 yaşında 5790A ‘sı olduğunu varsayalım. Artık onları tamir edecek parçaları alamıyorlar. Aslında anakartta  artık elimizde olmayan bir çip var. Anakartı değiştiremezler ve bu, ünitenin kalbidir.

Yani şu anda 5790A'ya bağlılarsa, cihaz çalışsa bile, işler kötüye giderse cihazın tamir olamayacağı gerçeği ile yüzleşecekler. Tamir ettirmek için uğraşacaklar en az 2 -3 ay geçecek ve olmayacak .. Sonra yeni bir 5790B sipariş etmeleri ve bizim onu ​​yapmamızı ve onlara göndermemizi beklemeleri gerekiyor. Aylarca cihazsız kalabilirler.

5790A müşterilerini gördüğümde, hazır cihazları çalışıyorken bütçe ayırıp yeni bir 5790B almalarını tavsiye ederim. Çünkü standardlarınız kötüye giderse aylarca cihazsız kalıp geri kalmanız içten bile değildir. Bu durum birden çok kalibratörü olan laboratuvarlar için geçerli değildir.Tipik bir laboratuvarda bir tane vardır ya da iki. İki tane olmasının sebebi yedek parça tutmaları değil sadece iş yükünden ötürüdür..

Kullanımı daha kolay ve daha güvenli. 5790B tamamen yeni, bu yüzden uzun süre sizinle birlikte olacaktır.Tamamen yeni bileşenlere, yeni tasarıma ve kullanımı çok kolay yeni grafik arayüze sahiptir, bu nedenle kullanımı eskisinden çok daha güzel. Nasıl yapılandırırsanız yapılandırın,  hangi bağlantıları terminallerini aydınlatarak size anlatır. Birçok müşteri bundan gerçekten hoşlanıyor, çünkü harici bir korumaları varsa korumayı bağlamaları gerektiğini bilirler.

Daha az hata. Mevcut şönt bilgilerini - düzeltmeler, kalibrasyon ayrıntıları - 5790B'ye koyabilirsiniz, böylece örneğin 5790B ile A40B Akım Şöntlerini kullanabilirsiniz ve matematik sizin için yapılır. 5790B'de düzeltilmiş akımın bir okumasını alırsınız, böylece matematiği kendiniz yapmak zorunda kalmazsınız. Kullandığınız şöntü seçebilmeniz gerçekten güzel, mevcut kalibrasyon verilerinin orada olduğundan emin olun ve size şöntle düzeltilmiş okumayı verecektir.

Daha çok yönlü. 5790B, A40B şöntleriyle birlikte kullanırsanız, ac akım için de çalışır. Bu çok doğrudur ve kalibrasyon yapan birçok müşteri 5790B ile şöntleri  kalibratörlerin Akım kısmını yapmak için kullanır.

DC voltaj özellikleri. A'ya kıyasla B ile ilgili bir başka güzel şey: A, dc voltajda 6,5 ​​basamaklı bir DMM kadar iyi , ancak A hiçbir zaman spesifik değildi; şartname "tipik" idi. İyi olduğunu biliyorum ve yaptığım bu ölçümü aldım, sadece bazı ac şeyler yaptım ve şimdi sadece 10 volt dc ölçüm yapmam gerekiyor ve burada bir DMM yok. Şimdi kalkıp bir DMM bulmalı ve onu getirmeliyim, değil mi? Ancak B aslında dc için, dc için yaklaşık 24 ppm belirtilmiştir. En iyi özellik bu ama bu aralıkta. DC voltajı için onlarca ppm altındasınız. Eskisine göre bu çok iyi bir gelişme.

Geliştirilmiş tasarım. 5790B çok iyi görünüyor. Şimdi burada oturup ona bakıyorum. Ve benim için harika görünüyor. Keşke bunu masaüstü bir teknoloji olarak alabilseydim.

Daha fazla iş yükü kapsamı. 50 MHz'e kadar ölçmek için 50 MHz geniş bantlı bir 5790B alabilirsiniz. 50 MHz 1 Milliwatt'ta karakterize edilmiş bir kabloyla gelen 5790B-AF adlı bir model var. Bunun önemli olmasının nedeni, müşterilerin bunu kendi güç ölçerlerindeki Reference OUT'u kalibre etmek için kullanabilmeleridir. Güç ölçerler, RF sensörlerini sıfırlamak için kullandıkları bir Referans OUT'a sahiptir. Örneğin, ordu (Hava Kuvvetleri) bunu ölçebilecek bir şey istedi çünkü kullandıkları yöntem çok zor, zorlu ve külfetliydi. Bunu, 5790B geniş bantlı tüm çeşitli güç ölçerlerdeki RF OUT'u kalibre edebilecekleri şekilde ayarladık. 50 MHz'e gidebilmeniz de bir başka güzel özelliktir, ancak zorunlu değil; 30 MHz'e gitme seçeneği de var.

Özet: 5790B AC Ölçüm Standardı satın almak için 9 neden

1. 5502A, 5522A veya 5730A gibi bir kalibratörün ac voltaj çıkışını kalibre edersiniz.
2.Bir kalibratörün akım kısmını kalibre edersiniz ve 5579B'yi mevcut şönt ile kullanmak isterseniz.
3. DC voltajını ölçmek için 5790B'yi kullanmanın kullanışlı olabileceğini düşünüyorsunuz.
4. Büyük ölçekli bir DMM'nin kullanım kolaylığı ile bir termal voltaj dönüştürücünün ölçüm doğruluğunu isterseniz.
5. Eski bir 5790A'ya sahipsiniz ve onarıma ihtiyaç duyma riskini karşılayamazsınız .(ve yeni bir 5790B ile takas ederseniz% 10 tasarruf edebilirsiniz.)
6. Uzun süre dayanacak yepyeni bir cihaza yatırım yapmak istiyorsanız.
7. Görsel Bağlantı Yönetimi özelliği ile terminallerin bağlantısında 0 risk.
8. 50 MHz geniş banda ihtiyacınız var ise .
9. MET / CAL yazılımıyla ölçüm standardını tamamen otomatikleştirmek istiyorsunuz.