MENÜ

Blog

MAY

08

2018
Fluke ile evinize güvende dönün

Ölçüm yaparken çalışma güvenliğini sağlamak çok zor bir iş değildir. Dikkatli planlama, yerel düzenlemelere uygun güvenli uygulamalar ve doğru araçların doğru şekilde kullanılmasından oluşan basit bir kombinasyondur. Fluke, güvenli çalışmanız için gereken çözümleri sunar. Aşağıdaki kaynakları kullanarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

FLUKE ARAÇLARIYLA GÜVEN İÇİNDE ÇALIŞIN

ELEKTRİK TESTİ ESNASINDA AKILLI INSANLARIN YAPTIĞI 10 BASIT HATA

Elektrikle çalışan kişiler kısa sürede elektrikle ilgili sağlıklı bir bakış açısı geliştiriyor olsa da, en iyilerimiz bile baskı altındayken olmadık hatalar yapabiliriz.

Elektrik ölçümleri yaparken YAPILMAMASI GEREKENLER ile ilgili hızlı listemizi indirin.

ÜLKENİZDEKİ GÜVENLİK DÜZENLEMELERİ

Elektrikle çalışırken hiçbir araç tek başına güvenliğinizi garanti altına alamaz. En yüksek düzeyde güvenlik ancak doğru araçların kullanılması ve güvenli çalışma uygulamalarıyla sağlanabilir.

İşinizde size yardımcı olacak güvenlikle ilgili birkaç ipucunun yanı sıra, ölçüm, kontrol ve laboratuvar kullanımı için güvenlik gerekliliklerinin belirtildiği IEC61010 standardının açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca, aynı belgede, ölçüm cihazınızın yanı sıra test uçları ve problar için de geçerli olan I - IV arasında derecelendirilmiş ölçüm kategorisi (CAT) dereceleri hakkında da kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

ONAYLI FLUKE KIZILÖTESİ PENCERELERLE PANONUZU KAPALI TUTUN
Ölçüm yaparken panonuzu kapalı tutma seçeneği sayesinde yaralanma risklerini önleyin.

Bir ark parlaması bir kişinin yaralanmasına neden olmasa bile ark parlaması ile ardından oluşan ark patlamasının ekipmana zarar vererek sistemlerin durmasına yol açması neredeyse şüphesizdir. En iyi strateji ise önlem almaktır.

  • Kızılötesi (IR) Pencereler ark parlaması riskini nasıl azaltır?
  • CV Serisi IR pencereler beş dakika ya da daha kısa bir sürede nasıl monte edilir?
  • CV Serisi IR Pencerelerle nasıl daha kısa sürede denetim yapılır?
  • Yaralanma riski nasıl en aza indirilir?

DÖNER MAKİNELERİN ÇEVRESİNDE GÜVENLİK DÜZEYİNİ ARTIRIN
Doğası gereği tehlike barındıran mekanik ekipmanların çevresinde çalışan personelin güvenlik düzeyini artırmanın iki yolu nedir?

  • Çalışmayı güvenli bir mesafeden yapmak
  • Arızalı makineyi arızalanmadan önce devre dışı bırakmak
  • Bunu uygulamaya koymak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Fluke, dönen makineler çevresinde güvenlik düzeyini artırmanız için beş öneri sunuyor.

NEDEN TOPRAKLAMA BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONU?
TOPRAKLAMA NEDEN ÇOĞU KİŞİNiN DÜŞÜNDÜĞÜNDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR KONUDUR?

Topraklama hataları; elektrik çarpmalarına, yangına, ekipman hasarına ve sistemlerin, devrelerin ve ekipmanın düzgün çalışmamasına neden olabilecek güç kalitesi sorunlarına yol açabilir.

Peki, genelde bu durumdan sorumlu tutulan etken nedir? Montaj hataları.

Topraklama sorunlarını ele almak için topraklama sisteminin test edilmesi ve tüm düzeltme veya değişikliklerden sonra sistemin bir kez daha teste tabi tutulması gerekir.

Aşağıdaki konularda bilgi edinmek için topraklama konulu uygulama notumuzu indirin:

Neden test yapmalısınız?

  • Uygun topraklama direnci değeri
  • Test yöntemleri

DÜŞÜK KALİTEDEKİ UÇLAR VE PROBLAR YARALANMALARA YOL AÇAR

Bir gün, bir elektrik teknisyenine yanında kaliteli ölçüm cihazı olmadığından dolayı ödünç olarak ucuz bir ölçüm cihazı verilir. Teknisyen, amp jaklarında yanlışlıkla 400 volta çıkar. Her iki sigorta da 250 volttur. Sigorta, ölçüm cihazına büyük hasar gelmesini önlemek için zamanında açılmaz. Teknisyen yaralanır; kolunun üst ve alt kısımlarıyla omzu ciddi şekilde yanar. Nedenin büyük kısmını, probların ve uçların düşük kalitesi veya hasarlı olması oluşturmaktadır.

Unutmayın:

  • Uçarın ve probların güvenlik kalitesi, ölçüm cihazının güvenlik kalitesinden daha önemli olmasa da eşit derecede önem taşır.
  • Bu tip bir durum herkesin başına gelebilir. Bu elektrik teknisyeni, 30 küsur yıllık deneyime sahip sezonluk bir işçidir.

ARAÇLARINIZDAN DAHA FAZLA PERFORMANS ALIN
TEST VE ÖLÇÜM ARAÇLARI KULLANILARAK SERTİFİKALI EĞİTİM

Yalnızca test araçları üretmekle kalmıyor, aynı zamanda araçlarınızdan en iyi performansı almanız ve tüm işlerinizi kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde yönetmeniz için eğitimler ve seminerler de düzenliyoruz. Bu eğitimler ve seminerler kapsamında, ürünlerin ötesine geçip işinizde daha başarılı olmanıza yardımcı olacak ve iş gününün sonunda evinize güven içinde dönmenizi sağlayacak ayrıntılı bilgiler de veriyoruz.

İşinizi daha güvenli ve daha kolay şekilde yapın: Uzman teknik eğitmenlerimizin yardımıyla araçlarınızdan en iyi performansı alın.