MENÜ

Blog

EYL

23

2020
Geniş Bant Radarıyla İlgili 8 Zorluk

Radar ve elektronik harp (EW) sistemleri ve bileşenleri tasarımcılarının, daha geniş bant genişliklerinde modülasyon ve darbe analizleri gerçekleştirme ihtiyacı giderek artıyor. Ayrıca RF Mühendislerinin saatler süren geniş bant aralığı verilerini kaydetmesi ve analiz etmesi gerekir. Bununla birlikte, bu ihtiyaçlarla ilişkili birçok test ve ölçüm zorluğu da doğar.

Geniş bant radarıyla ilgili 8 zorluk:

1.Geniş bir sinyal bant genişliğine sahip çok geniş bir frekans aralığında gerçek zamanlı olarak darbeli RF sinyalleri oluşturma, yakalama ve kaydetme. Chirp gibi geniş bir bant genişliği modülasyonuna veya daha karmaşık bir koda sahip olabilirsiniz. Ayrıca frekans atlamalı bir radar sinyaliniz de olabilir. Bu, yüksek bant genişliği ölçüm ekipmanı gerektiren sinyali üretmeyi ve ölçmeyi doğal olarak zorlaştırır.
2.Gerçek veya simüle edilmiş sinyalleri kullanarak yüksek kaliteli radar sinyalleri oluşturmak. Bu kaydı yeniden oluşturmak için doğru formatta almak son derece zor olabilir. Simüle edilmiş sinyallerle ilgili olarak, yüksek doğrulukta emülasyonlar oluşturmak zordur.
3.Donanım ve yazılım tetikleyicilerinin kullanımı da dahil olmak üzere dinamik sinyaller üretmek. Simülasyon ekipmanının farklı bir sinyal üretmesine neden olan bir yazılım tetikleyicisine sahip olmak isteyebilirsiniz – örneğin farklı bir frekansa atlama gibi / veya farklı sinyale neden olan donanım tetikleyicileri olabilir. Bu geçmişte de zorlayıcıydı.
4.Geniş bir güç seviyesi aralığında geniş bant test sinyalleri sağlamak. Yüksek güçlü bir amplifikatörü çalıştırmak için sinyal jeneratöründen yeterli güç üretmeniz gerekebilir ve bazen amplifikatörlerin sayısını azaltmak için jeneratörün yüksek güç seviyelerinde çalışması uygundur. Bu yüksek güç seviyeleri için uygun bir üreteç bulmak zorlayıcıdır.
5.Spektrum, vektör modülasyonu ve darbeli RF sinyal analizi yapmak. Geniş bant sinyallerinin ölçülmesi normal spektrum analizörleri ile gerçekleştirilemez ve genellikle özel ekipman gerektirir.
6.Eski sistemlere yeni ekipmanın dahil edilmesi (boyut ve diğer sorunlar). Yeni ekipmanın eski raflara entegrasyonu ve takılması ve GPIB veya tetik sinyali değişimi ile ilgili sorunlar göz ardı edilemez. Artık kullanılmayan veya değişmiş olabilecek dosya formatları da vardır. Yeniyle eskiyi birleştirmek her zaman zor olmuştur ve burada bir istisna yoktur.
7. Çevrimdışı radar sinyal oluşturma ve ölçüm. Belki de radar sinyalleri oluşturmak, ağ üzerinden jeneratöre aktarmak ve daha sonra sonuçları çevrimdışı olarak analiz etmek için masanızdaki bilgisayarınızda çalışmak istersiniz. Geçmişte, test ekipmanı genellikle monolitikti, bu yüzden sinyallerle çevrimdışı çalışmak sorunluydu. Şimdi ise bu değişiyor.
8.Sistem veri depolamayla ilgili güvenlik sorunları. Ekipmanı, özellikle savunma sanayii ile ilgili çalışmalarda kalibrasyon için laboratuvardan çıkarmak, bu düzenlemeler göz önünde bulundurularak buna uygun olmayan eski ekipmanlarda zor olabilir.

Yüksek hassasiyetli geniş bant sinyal ortamları oluşturmaya çalışıyorsanız veya geniş bant sinyallerini tespit etmek için çok zor olan şeyleri yakalamak için mücadele ediyorsanız, muhtemelen bu zorluklara aşinasınız demektir. Tektronix uzmanı Bill Byrom tarafından düzenlenen çevrimiçi, Web seminerine mutlaka göz atın. Geniş bant radar zorluklarının nasıl üstesinden gelineceğinin yanı sıra aşağıdaki konuları da ele alıyor:

- Yüksek hassasiyetli simülasyon ortamları oluşturmanıza olanak tanıyan test araçları için performans kriterleri nasıl belirlenir.
- Tespit edilmesi zor geniş bant sinyallerini yakalamanıza ve analiz etmenize izin veren test cihazları için performans kriterleri nasıl belirlenir.
- Gerçek zamanlı sinyal analizi ve sinyal kayıt ve oynatma özelliklerinin faydaları.

Şekil 1: geniş bant radarındaki sorunlar ve çözümler hakkında daha fazla bilgi edinmek için web seminerimize göz atın.