MENÜ

Blog

EKİ

09

2020
İnkübatör Kontrolünün Önemi

Katia Katashinskaia, Fluke Biomedical

Dünya birkaç aydır COVID-19 ile mücadele ediyor ve bu da koronavirüs hastalarının tedavisini ve virüs korumasını tüm dünyadaki tıp uzmanları ve klinik mühendisleri için odak noktası haline getiriyor. Bu, örneğin, gerekli olmayan seçmeli cerrahi de dahil olmak üzere, arka brülörde birçok başka tıbbi prosedür bıraktı.

Bugün, bu zorlu dönemde bile göz ardı edilemeyecek oldukça kırılgan bir grup hastadan - erken doğan veya hasta bebeklerden - konuşmak için biraz vakit ayırmak istedik.

Yeni doğanlar, belirli hayati organlar gelişmeden çok erken doğmuş olabilirler, bu da gelişmek için rahmin yerini alacak güvenli bir ortama ihtiyaçları olduğu anlamına gelir. Bebeklerin enfeksiyon, solunum sorunları, sarılık, uzun veya travmatik doğum ve onları ekstra desteğe ihtiyaç duyan diğer birçok durum ve koşuldan muzdarip olduğu durumlarda da güvenli bir balon gereklidir. Prematüre veya hasta, yenidoğan hastalar bir bebek kuluçka makinesine yerleştirilir ve bu da onlara ideal çevresel koşulları sağlar.

Bebek inkübatörü, yeni doğmuş bir bebeğe doğru sıcaklığın yanı sıra gerekli miktarda oksijen, nem ve ışık sağlamak için özelleştirilebilen mükemmel, hassas bir şekilde kontrol edilen bir ortam yaratan tıbbi bir cihazdır. İnkübatörlere yerleştirilen hastalar en kırılgan tür olabilir, bu da tedavileri için belirlenen parametrelerin son derece doğru olması ve kabul edilebilir bir aralıkta olması gerektiği anlamına gelir. Bir inkübatör gerektiği gibi çalışmazsa, hasta hipo- veya hipertermi, solunum sorunları, kulak, görme ve hatta beyin hasarından etkilenebilir.

Bu trajik sonuçlardan kaçınmanın bir yolu, her bir inkübatörün servisini eksiksiz bir şekilde yapmak ve uluslararası ve yerel standartlara ve üreticinin tavsiyelerine göre rutin olarak test etmektir. Çoğu yerel standart, en iyi uluslararası uygulama olarak kabul edilen IEC standartlarına uyumlu hale getirilmiştir. IEC 60601-2-19 standardı, özellikle bebek inkübatör testi için temel güvenlik ve temel performans gereksinimlerini önerir. Buna ek olarak, üreticilerin çoğu olmasa da çoğu, spesifikasyonlarını ve test prosedürlerini standartlara dayandırır, böylece üreticinin servis kılavuzunu test protokolleri ve öneriler için mükemmel bir kaynak haline getirir.

Fluke Biomedical'deki mühendisler ve ürün uzmanları, bebek İnkübatör testi için en iyi uygulamaları araştırmak ve geliştirmek için yıllar harcadı ve bunları sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.