MENÜ

Blog

TEM

25

2019
İzotermal Banyo Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Eğer bir izotermal banyo (sıcaklık kalibrasyon banyosu) ile ilgileniyorsanız, bazı tedarikçilerin kafa karıştırıcı olduğunu veya eksik teknik özellikler belirttiğini görebilirsiniz. Size tüm sıcaklık aralığı için değil, yalnızca bir sıcaklık noktası için bir performans özelliği bulunan banyo sunabilirler veya testlerde hangi banyo sıvısının kullanıldığını söylemezler. İzotermal bir kalibrasyon banyosu önemli bir yatırımdır, bu nedenle en doğru kararı vermenize yardımcı olmak için yeterli ve gerçek bilgileri almanız gerekir. İşte dikkate alınması gereken dört temel özellik:

Sıcaklık aralığı ve banyo sıvıları

Genellikle hiçbir banyo sıvısı bir izotermal banyonun tüm sıcaklık aralığında etkin olmaz. Örneğin, bir Fluke Calibration 7341 Derin Kuyu Kompakt Banyosu -45 ° C ile 150 ° C aralığındadır. 0 ° C'nin altında Etanol iyi bir sıvıdır, ancak bunun üzerindeki sıcaklıklarda silikon yağı gibi başka bir sıvıya ihtiyacınız olacaktır. Banyonuzun tam sıcaklık aralığını kullanmanız gerekirse, banyo sıvısını değiştirmek veya birden fazla banyo kullanmak arasında tercih yapmanız gerekebilir.

Kararlılık

Bir banyo zamanla sabit bir sıcaklıkta kaldığında, kararlı olduğunu söyleyebiliriz. Stabilite, farklı sıcaklıklarda değişir, ancak bazı tedarikçiler, sabit bir ortamda alınan tek bir yakın değer için özelliklerinden bahseder ve bunun yalnızca bir sıcaklık veya dar bir aralık için geçerli olduğunu belirtmez. Bu yüzden bir banyonun önem verdiğiniz tüm sıcaklık aralığında stabilite değerlerinden emin olun.

Ayrıca, üreticinin stabilite spesifikasyonunu tanımlarken hangi sıvıyı kullandığını da sormanız gerekir, çünkü banyo sıvısı stabiliteyi etkiler. Örneğin, 37 ° C'de bir banyo akışkan olarak su ile daha kararlıdır. Yağ kullanırsanız, biraz daha dengesizlik bekleyebilirsiniz ve bu yağ 37 ° C'de yüksek viskoziteye sahipse, dengesizlik daha da artabilir.

Üniformite

Bir banyo, ölçümlerinizi yapacağınız test bölgesinde aynı sıcaklıkta olmalıdır. Üniformite özelliği, bu hata kaynağı için en yüksek değeri tanımlar. Test ettiğiniz problar ne kadar çok olursa, test bölgesi o kadar genişler ve üniformite değeri bu yüzden doğru sonuçları almanız için önemli bir hal alır.

Üniformite çoğunlukla banyo sıvısının karıştırılma şekline bağlıdır. Örneğin banyo, karıştırmak için bir sirkülatör pompası kullanıyor mu? Eğer kullanıyorsa, banyoda homojenliğe müdahale eden termal akış düzenleri var mı? Gibi soruları sormanız gerekir. Cihazın hem dikey hem de yatay sıcaklık değişimlerini kontrol edilmelidir.

Tank boyutu

Kaç tane prob ve sensörü kalibre etmeye ihtiyacınız var? Eğer iş yükünüz fazlaysa, büyük tank boyutuna sahip bir izotermal banyoya bakmak isteyebilirsiniz. Sensörlerin uzunluğu ne olmalı? Daha uzun SPRT'ler, PRT'ler ve cam sıvı termometreler daldırma derinliği fazla olan bir banyo gerektirir. Farklı şekilli sensörlere ne demeli? Örneğin, üç kıskaçlı hijyen sensörlerini kalibre etmek istiyorsanız, onları kalibre edebilecek bir banyo aramanız gerekir (Örneğin 6109A ve 7019A Taşınabilir Kalibrasyon Banyoları).