MENÜ

Blog

27

2019
Kalibrasyon Ekipman Üreticilerinden Cihaz Satın Almadan Önce Aranacak 10 Şey

Bir kalibrasyon ekipmanı üreticisinden cihaz satın aldıysanız, ekipmanın oldukça teknik olduğunu ve maliyetli olabileceğini biliyorsunuzdur. Yapılan yatırımda, en iyi getiriyi aldığınızdan emin olmak için ekipman üreticinizi değerlendirmek akıllıca olacaktır.

Satın almadan önce, bir üreticinin aşağıdaki 10 kriterde nasıl bir performans gösterdiğini göz önünde bulundurun:

Kalite. İyi yatırım getirisi ve kalite el ele gider. Kaliteli ürünler, uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış kaliteli bileşenlerden yapılmıştır. En yüksek yatırım getirileri genellikle en ucuz ürünler yerine kaliteye yatırım yaparak gerçekleştirilir.

Ürünler. Ürün ne kadar kapsamlı? Üretici, özel ihtiyaçlarınızı karşılayan ürün konfigürasyonları sunuyor mu? Hangi denetimler desteklenmektedir? Belki bugün basınç ve sıcaklık kalibrasyonu yaparsınız, ancak elektrik, RF, nem veya diğer denetimlere yayılmak istersiniz. Genel otomasyon yazılımı tarafından desteklenen kapsamlı bir ürün teklifi ile özellikle tek bir şirketle çalışmak verimli olabilir.

Yenilik. Üretici devam eden inovasyona bağlılık gösterdi mi? Aksi halde, söz konusu üretici gelecekte ticari faaliyette olmayabilir ve sürmekte olan desteğini riske atar.

Süreklilik. Devam eden desteklerden bahsederken, üreticinin gücü kalıyor mu? Ekonomik döngülere kaynakları ve finansal destekleri var mı? Gelecekte senin için orada olacaklar mı?

Müşteri. Üretici, müşterisi ile sürekli iletişim halinde mi? Müşteri sorunlarını çözmek ve ürünlerini, hizmetlerini ve desteğini geliştirmek için sürekli olarak müşteri geri bildirimleri istiyorlar mı?

Küresel. Uluslararası pazarlara hizmet veriyor musunuz veya bu konuda umut veriyor musunuz? Ülkenize özgü yönetmeliklere uygun ürünler üreten bir üretici ile çalışmak isteyeceksiniz.

Kaynaklar. Üretici hangi öğrenme kaynaklarını sunuyor? Ürün eğitimi veriyorlar mı? Geniş bir ücretli ve ücretsiz eğitim yelpazesi var mı? Yararlı uygulama notları yayınlıyorlar, ücretsiz web seminerleri düzenliyorlar, kullanıcı gruplarına sponsor oluyorlar, bir bilgi tabanı oluşturuyorlar ve müşterilerin ekipmanlarında başarılı olmalarına yardımcı olmaya ilgi gösteriyorlar mı?

Tarihçe. Şirket ne zamandır iş yapıyor ve zaman içinde sürekli bir büyüme göstermiş mi? Geçmişleri gelecekte sizin için orada olacaklarını mı söylüyor?

Doğruluk. Şirket, organizasyonu boyunca dürüst ve ilkeli davranışı sağlamak için ne yapıyor? Bütünlük ve uygunluk programları var mı? Resmi davranış standartları var mı? Açık, dürüst iletişimin istisna değil beklenti olduğu bir ortama mı bağlılar?

Topluluk. Üreticinin çalışanları hakkında fikirleri neler? Toplulukları için endişe duyuyorlar mı? Vizyon ifadeleri nedir? Dünyayı anlamlı bir şekilde geliştirmek için çabalıyorlar mı? Toplum hizmetine katılıyorlar ve değerli sebeplere katkıda bulunuyorlar mı?

Bir kalibrasyon ekipmanı üreticisinin yukarıdaki kriter listesiyle değerlendirilmesi, bir sonraki satın alımınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.