MENÜ

Blog

ŞU

25

2021
Kalibrasyon Otomasyon Yazılımıyla Laboratuvarınızı Otomatikleştirmek İçin Üç Uzman İpucu

Andrew Chapman, Fluke Calibration

Kalibrasyon otomasyon yazılımına (kalibrasyon yönetimi yazılımı olarak da adlandırılır) yatırım, hangi  laboratuvar için olursa olsun büyük bir girişimdir. Birçok metrolog ve laboratuvar yöneticisi potansiyel faydaları görse de, öğrenmesi epey meşakatli ve bu uzun yol boyunca verilecek çok kritik kararlar var. Maliyetin ötesinde, cal  (kalibrasyon ) laboratuvarları yazılımı kullanmayı ve konfigüre etmeyi öğrenmede personelin harcadığı zamanı ve otomasyon yazılımını kalibrasyon iş akışlarına en iyi nasıl entegre edeceklerini sorgulamalıdır.

Neyse ki, kalibrasyon otomasyon yazılımını uygulamayı düşünürken birkaç karar noktasını analiz ederek, laboratuvarınız için doğru çözümü bulma yolunda ilerleyebilirsiniz. Uygulamanızı planlamanıza ve yatırımınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için, işte laboratuvarınız için doğru kalibrasyon otomasyon yazılımını seçmeye yönelik üç ipucu:

Birinci İpucu: Kalibrasyonlar ne kadar karmaşıksa, otomatikleştirmeden o kadar çok yarar sağlarsınız.

Cal (kalibrasyon) lab yazılımı, bir kalibrasyon LIMS'in (Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi- Laboratory Information Management System) önemli bir bileşenidir. Kalibrasyon laboratuvarı yazılımının kalbinde, yazılımın bir kalibrasyonu çalıştırmak için kullandığı prosedürler, kod veya talimatlar vardır. Kalibrasyon sürecini otomatikleştirmenin birçok yolu vardır ve metrologlar her düzeyde faydayı görebilirler. Örneğin, cihazdaki ayarlamaların hala manuel olarak yapılması gerekse bile ölçüm belirsizliklerinin ve tekrarlanabilir süreçlerin hesaplanmasıdır (özellikle karmaşıklığı azaltmak için).

Metrolojide, karmaşıklık genellikle manuel olarak yapıldığında kalibrasyonda geçen süreyi ifade eder. Daha karmaşık kalibrasyonlar daha fazla zaman alır ve kullanıcı hatası için daha fazla olasılık oluşturur.Kalibrasyonların kalibrasyon laboratuvarı yazılımıyla otomatikleştirilmesi, yalnızca kullanıcının manuel olarak yapması uzun zaman alan süreçleri hızlandırarak kalibrasyon süresini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda toplam çalışma yükünüde de iyileştirir, çünkü teknisyenlerin artık başka kalibrasyonlar için de zamanı kalmış olur.Tek bir RF kalibrasyonu  için sekiz ile on iki saat harcayan bir müşteriye geri dönüş sağladım. Ona bu süreci otomatikleştirerek bu süreyi 45 dakikaya indirebileceğini gösterdiğimde şaşkına döndü. Aynı zamanda personeli başka işler için görevlendirebildi ve laboratuvarın iş hacmini artırabildi. Yani, temel kural, görevleriniz ne kadar karmaşıksa, otomasyon yazılımı size o kadar çok yardımcı olabilir.

İkinci İpucu: Kalibrasyon Yazılım İş Akışlarınızı Gerçekten Öğrenmek için Bütçe Zamanı

Yeni otomasyon yazılımınızı kullanmayı öğrenmek için ne kadar erken çaba gösterirseniz, bunun size ne kadar fazla zaman kazandırağını ve hatalarınızı azaltacağının farkına varacaksınız. Uygulama aşamanız sırasında aşağıdakiler önemlidir:

-Yazılım yardım dosyalarını ve belgelerini kullanın.
-Personele yazılımı öğrenmeye odaklanması için zaman tanıyın.
-Yerinde veya sanal eğitim kurslarından yararlanın.

Kalibrasyon laboratuarları yazılımı uygularken gördüğüm en yaygın yanlışlardan  biri, pratik yapmak için zaman ayırmamalarıdır. Yeni bir platforma veya sürece geçiş yaparken eski sistemde ve yeni sistemde aynı anda çalışın. Bir sistemde işin nasıl yapıldığını görmek için zaman ayırmak ve bunu diğeriyle karşılaştırmak fayda sağlayacaktır.

Bu nedenle, eski ve yeni iş akışlarınızda ‘’Dörde bir kalibrasyon oranı’’ öneririm. Manuel olarak veya eski iş akışınızda gerçekleştirdiğiniz her dört kalibrasyon için, üç hafta boyunca yeni otomatik kalibrasyon iş akışınızda bir tane gerçekleştirin. Bunu yapmak için zaman ayırmak, herhangi bir kalibrasyon yönetimi yazılımının daha iyi çalışmasını sağlamak için harika bir yoldur.

Yazılımları bu şekilde öğrenmenin bir başka avantajı, çoğu zaman ücretsiz olarak yapılabilmesidir. Tüm özelliklerini kullanarak 60 gün boyunca MET / CAL demosunu deneyebilir ve müşteri başarı ekibimize erişebilirsiniz. Mevcut iş akışınızda birlikte çalışıp, belgeleri okuyarak ve desteği kullanarak ücretsiz kalibrasyon yazılımı demosundan yararlanarak, yaptığınız yatırımın faydalarını göreceksiniz.

Üçüncü İpucu: Laboratuvarınızda Bilgi ve Becerileri Korumak için Kalibrasyon Otomasyon Yazılımını Uygulayın

Gerçek şu ki, kalibrasyon endüstrisinde çok fazla kurumsal bilgi kaybıyla karşı karşıyayız - belki de bu durum düşünülende de  daha fazla. Gelen kişilerin özel kalibrasyon eğitimi olmayabilir. Laboratuvarda yeni başlayanlar için otomatikleştirme planı kişilerin öğrenme süreçlerini kısaltır.

Otomasyon yazılımı öğrenmek, yazılım prosedürlerindeki bilgi ve deneyimini koruyan kalibrasyon laboratuarına olduğu kadar işi yapan teknisyenlere de faydalıdır. Yazılım öğrenme ve prosedür oluşturma sonucunda gelişen beceriler çok değerlidir ve sonuç odaklıdır. Örneğin, bir teknisyen MET / CAL'da prosedürleri nasıl oluşturup özelleştireceğini bilirse, yapılan yatırımların geri dönüşü çok hızlı görülür.

Laboratuvarınız için kalibrasyonu nasıl otomatikleştireceğinizi, prosedürler oluşturma veya eğitim ve öğrenme fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Lütfen ilgili ürün detaylarını inceleyin ve bizimle iletişime geçin.

İlgili Ürünler

Fluke Calibration MET/CONNECT ™ Kalibrasyon Entegrasyon Yazılımı
Fluke Calibration MET/TEMP II Sıcaklık Kalibrasyon Yazılımı v.5.0