MENÜ

Blog

OCA

07

2019
Kalibre etme sıklığı ne olmalı?

Üretici tarafından önerilen kalibrasyon aralığı. Üreticinin spesifikasyonları, araçlarının ne sıklıkla kalibre edileceğini gösterir, ancak kritik ölçümler farklı aralıklar gerektirebilir.

Büyük ve kritik bir ölçüm projesinden önce. Yüksek hassasiyetli ölçümler gerektiren testler için bir tesis kurduğunuzu varsayalım. Bu test için hangi araçları kullanacağınıza karar verin. Kalibrasyon için onları gönderin, ardından testten önce kullanılmamaları için depoda “kilitleyin”.

Büyük ve kritik bir ölçüm projesinden sonra. Belirli bir test için kalibre edilmiş test cihazlarını ayırdıysanız, testten sonra aynı ekipmanı kalibrasyon için gönderin. Kalibrasyon sonuçları geldiğinde, testi tam ve güvenilir olarak değerlendirebileceğinizi bilirsiniz.

Bir olaydan sonra. Cihazınız bir darbe aldıysa - dahili aşırı yük korumasından çıkmışsa veya ünite keskin bir darbe almışsa - kalibrasyon için gönderin ve güvenlik bütünlüğünü de kontrol ettirin.

Gereksinimlere göre. Bazı ölçüm işleri, proje büyüklüğünden bağımsız olarak kalibre edilmiş, onaylanmış test ekipmanı gerektirir. Bu gereksinimin açıkça belirtilmediğini, ancak sadece beklenebileceğini unutmayın-testten önce özellikleri gözden geçirin.

Aylık, üç aylık veya altı aylık. Sık sık ve kritik ölçümler yaparsanız, daha kısa bir zaman aralığı kalibrasyonlar arasında sorgulanabilir test sonuçlarının daha az olması demektir. Çoğu zaman, daha kısa aralıklarla kalibre etmek daha iyi özelliklerle size para kazandırabilir.

Yıllık. Kritik ve kritik olmayan ölçümlerin bir karışımını yaparsanız, yıllık kalibrasyon öngörü ve maliyet arasındaki doğru dengeyi sağlama eğilimindedir.

Yılda iki kez. Nadiren kritik ölçümler yaparsanız ve ölçüm cihazınızı bir olaya maruz bırakmazsanız, uzun frekanslarda kalibrasyon yapmak düşük maliyetli olabilir.

Hiçbir zaman. Çalışmanız sadece brüt voltaj kontrolü gerektiriyorsa (“Evet, bu 480 V”), kalibrasyon aşırı yüklenme gibi görünür. Peki ya cihazınız bir olaya maruz kalırsa? Kalibrasyon, cihazı güvenle kullanmanıza izin verir.

Ron Ainsworth, Business Manager for Process Calibration Tools, Fluke Calibration