MENÜ

Blog

MAR

15

2019
Kapalı Döngü Otomasyonunda Sanal Probların Değeri

Sanal Ağ Probları (Vproblar), Appledore Research'teki son haberlere göre, hizmet güvencesinin geleceğinde kritik bir rol oynayacak.

Patrick Kelly, netAlly

Fiziksel ağ işlevlerinden sanal ağ işlevlerine ağ dönüşümü, uygulama ve hizmetlerin karma bir sanal ağda test edilip güvence altına alınmasında temel bir tasarım değişikliği gerektirir. İş yükleri, bulut patlamasını desteklemek için dinamik olarak hareket eder ve ağın giriş-çıkışını önemli ölçüde daha kısa zaman dilimlerinde ölçeklendirme ihtiyacını tetikler. Mevcut izleme sistemlerinin pahalı, tahsis edilmiş sabit izleme noktalarından uyarlanabilir, hafif bulut lokal konteyner tabanlı eklenti izleme noktalarına adapte olması gerekecektir. Telco Cloud, ilk kez hem CSP ağında hem de CSP ağının sınırları dışında talep üzerine hizmetler sunmaktadır. Ağ İşlev Sanallaştırması (NFV), günümüz işlemlerini ve araçlarını kullanarak hizmet sağlama karmaşıklığını artırır. Bulut tabanlı hizmetler, hizmetlerin izlenmesinde ve sorunlarının giderilmesinde yeni yaklaşımlar gerektirir, çünkü sanallaştırma, bu eklenen katmanlar içinde daha fazla soyutlama katmanı ve dinamik değişim katmanı sağlar. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek için daha fazla otomasyon ve daha az manuel temas noktası gerekiyor. Bir bulut altyapısında hizmetlerin sağlanması, iş kesintilerini izole etmek ve tanımlamak için gereken iş akışı süreçlerini ve hizmet güvence sistemlerini değiştirir.

Sanal Ağ Problarının Hizmet Güvencesindeki Rolü

Vprobes, gelecekteki NOC ve SOC'de kritik bir rol oynayacaktır. Nextgen güvencesi çözümleri, dinamik karma sanallaştırılmış ağda kapalı bir çevrimi otomatikleştirmek için bir yöntem olarak Politika Yönetimi ve Orkestrasyonunu tamamlayacaktır. Appledore Research, Mayıs 2018'de Sanallaştırma ve Veri Analizi Piyasası Raporunda 2018 Ağ Test ve İzleme Pazarı için Outlook'umuzu yayınladı.

Raporda, VProb'ların dağıtımından sonraki 5 ile 7 yıl boyunca edinilen benimseme ve işletme değerini belirledik (şekil 1).

Şekil 1: Appledore Araştırma Ağı Prob Pazarı Gelişimi

Kaynak: Appledore Research

Büyük ölçekli otomasyon ve proses değişikliği olmadan sanallaştırma, operasyonel maliyeti büyük ölçüde artırma potansiyeline sahiptir. Aktif ve pasif problamanın temel test ve izlemenin ötesinde ticari faydaları vardır. Ağın durumu, hibrit sanal ağdan geçen hizmetler ve müşteri hizmet kalitesi hakkında öngörü ve gerçek zamanlı veriler sağlamak için sanal problar (vProblar) kullanılacaktır.