MENÜ

Blog

OCA

29

2020
Kendi Kurum İçi, Nem Kalibrasyonu ve Ölçüm Laboratuvarınızı Kurmanın Zamanı Geldi mi?

Nem sensörleri, bir üretim ortamında kalite kontrolün önemli bir bileşenidir. Çoğunlukla, kontrollü sıcaklık, nem ve hava saflığı anlamına gelen sıkı kontrol edilen bir ortamın ürün kalitesi ve çevresel tehlike risklerinin azaltılması için kritik öneme sahip olduğu “temiz odalar” (ameliyathanelerle karıştırılmamalıdır) bulunur.

Nem sensörleri metrologlar için bazı benzersiz zorluklar yaratabilir, ancak kurum içi nem sensörü kalibrasyonunun sizin için doğru olup olmadığını belirlemek için izlemeniz gereken süreç, diğer yatırım getirisi (ROI) hesaplamalarından önemli ölçüde farklı değildir. Bu makalede, kurum içi nem kalibrasyonunun sizin için uygun olup olmadığını belirlerken izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Nem sensörü kalibrasyonunu şirkete getirmenin avantajlarından biri arıza süresini azaltmaktır. Arıza süresinin maliyetine birkaç şekilde bakabilirsiniz.

YG'ye katkıda bulunanlardan biri, kesinti süresinin gideridir. İmalat için kritik olan nem sensörlerini kalibre etmek ne kadar sürer? Ve maliyeti ne olur? YG hesaplamasındaki bir diğer faktör de, sensörleriniz kalibrasyon için dışarıdayken üretimi sürdürmeniz gereken yedek nem sensörlerinin maliyetidir.

Bu sayıları anlamak, kurum içi kalibrasyon için YG'yi hesaplamak için başlangıç ​​noktanızdır; ya da basitçe söylemek gerekirse, ROI, bir kalibratör satın alarak ve kendi laboratuvarınızda sensör kalibrasyonu gerçekleştirerek daha verimli bir kalibrasyon maliyeti gerçekleştirmeniz için gereken süredir.

Bir örneği inceleyelim

-Tesislerinizde 50 nem sensörü bulundurmanız gerekiyorsa ve her biri yılda iki kez her biri 300 $ ile kalibre edilirse, bu kalibrasyon maliyetlerinde yıllık 30.000 $ 'dır. Bu, hesaplamaya başlamak için iyi bir yerdir, ancak dahil edilmesi gereken birkaç faktör daha vardır.
-Yedek nem sensörünüz yoksa, sensörleriniz kalibrasyon için dışarıdayken bir sonraki duruş süresinin ne kadar tutacağına bakın. Diyelim ki her gün için bir sensör çalışmıyor, üretim süresinde 100 dolara mal oluyor. 5 günlük bir kalibrasyon dönüşümü, sensör başına haftalık 500 dolara mal olabilir. 50 sensörle çarpıldığında, kapalı kalma süresi bu örnekte yılda 25.000 dolara kadar yükselebilir.
-Bunu açıklamak için çok basitleştirilmiş bir formül:

YG = ekipman tarafından üretilen net gelirin (veya maliyet tasarruflarının) ekipman satın alma ve işletme maliyetine bölümü.

Bu denklemin sonucu, kendi nem jeneratörünüzü / kalibratörünüzü satın alarak başabaş olmanızın kaç yıl alacağına dair kaba bir fikir verecektir. Birçok işletme için, kurum içinde nem kalibrasyonu ayarlama yatırım getirisi, işletmenin en iyi yatırım seçenekleri arasında olabilir. Bununla birlikte, işinizin niteliğine ve uymanız gereken düzenlemelere bağlı olarak değişebilecek birçok değişken de eklenebilir.

Sorularınız varsa veya nem kalibrasyon ekipmanı satın alma YG'sini analiz etmek için yardım istiyorsanız, nem kalibrasyon ürünü uzmanlarımızdan biriyle konuşabilirsiniz.

Belirsizliğinizi ve Düzenleyici Gereksinimlerinizi Belirleyin

Birlikte çalıştığım birçok müşteri için önemli bir faktör yasal gerekliliklerdir.

Bu, sektörünüze bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. Örneğin gıda ve ilaç endüstrisinin sıkı düzenleyici gereklilikleri vardır ve bu mallar için üretim tesisleri, ekipmanlarının kalibrasyonlar arasında spesifikasyon içinde olduğunu doğrulamak için kurum içi nem jeneratörleri / kalibratörleri bulundurmak isteyecektir.

Bazı imalat türleri büyük ölçüde nem sensörlerine, örneğin elektronik cihazlara veya düşük nemin toz patlamasına neden olabileceği imalat ortamlarına bağlı olabilir. Bununla birlikte, nem sorunlarının tehlikeye yol açmayacağı endüstrilerde bile, maliyetli üretim hatalarına ve hatırlamalarına neden olabilirler ve ara kontroller (“doğrulama” olarak da bilinir) için kurum içi nem üreteçleri maliyetli sorunları ortaya çıkmadan önleyebilir.

Aynı derecede önemli (yine, sektörünüzün yasal standartlarının bir parçası olabilir) gerekli Test Belirsizlik Oranınızdır (TUR). Kalibrasyonunuzun uygun bir hata payı içinde olduğundan emin olmak için kalibratörünüzün bu kadar doğru olması gerekir. Hiçbir kalibrasyon sonsuza kadar kesin olmayacaktır, ancak 4: 1 TUR genellikle ideal kabul edilir.

(Hatırlatma olarak, 4: 1 TUR, kalibre ettiğiniz cihazın kalibre ettiğiniz sensörden dört kat daha doğru olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, nem sensörünü % 4 bağıl nem içinde kalibre ediyorsanız,% 1 bağıl nem için doğru olan bir kalibratöre ihtiyacınız olacaktır. Bunun nedeni, artı% 1 RH veya eksi% 1 RH ise, sensörün son kullanıcısı hala teknik özellikler dahilinde olmak için çalışmak için% 2 RH belirsizliğine sahiptir. Bu, okumalarda, olası satışlarda, çevrede ve herhangi bir ölçümde yer alan diğer tüm değişkenlerde, son ölçümünüzde küçük miktarlarda hataya neden olabilecek hata için yeterli alan sağlar.)

Son olarak, Sensör Boyutunu ve Taşınabilirliğini Düşünün


Nem sensörleri Fluke 5128A nem üreteci / kalibratörde kalibre ediliyor

-Şekil ve boyut: Sensörler - özellikle nem için - çok çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. LED ekranlı problar, fikstürler ve higrometreler vardır. 5128A RHapid-Cal Nem Jeneratörünüzün takas edebileceğiniz kapılar için iki seçeneği vardır, bunlardan biri grometlerinde beşe kadar nem probu yerleştirmek için ve şeffaf bir kapı vardır, böylece nem kalibrasyon prosedürlerini gerçekleştirirken LED ekranlı bir sensörü okuyabilirsiniz. Hazne de gözeneksizdir ve nem sensörleri bazen gıdalara veya diğer kirletici maddelere temas edebileceğinden damıtılmış su kullanır, bu nedenle haznenin içini silebilmek genellikle çok önemli bir özelliktir.
-Ayarlanabilirlik: Nem sensörlerinin ayarlanabilir olmasının nadir olmadığını unutmayın; yine de “başarılı / başarısız” test sonucu rutin nem kalibrasyonunun anlamlı bir sonucudur. İster nem sensörünüzü ayarlayın, isterse kalibrasyon bittiğinde atın; cihazınızdaki okumalara güvenebileceğinizi hala bilmek istersiniz.


Fluke 5128A nem üreteci kalibratörünün taşınabilirliğini gösteren kalibrasyon teknisyeni

-Taşınabilirlik ve site sayısı: Tesisinizde birkaç temiz odanız varsa, nem sensörlerini kalibre etmek için tamamen kaldırmak uygun olmayabilir. 5128A gibi bir taşınabilir nem üreteci / kalibratörü, bir araba üzerinde hareket edip elle kaldırmak için yeterince küçüktür, bu nedenle laboratuvar kullanımı ile sınırlı kalmazsınız. Ayrıca nispeten hızlı bir güç döngüsü ile de tasarlanmıştır, bu da genel olarak nem jeneratörleri için olduğu kadar önemli bir husustur, yukarı ve aşağı güçlendirme zaman alıcı bir süreç olabilir.

Şu anda birden fazla temiz odanız olmasa bile veya şu anda yalnızca bir tip nem sensörünüz olsa bile, gelecekte bunlara sahip olup olmayacağınızı ve uygun bir nem jeneratörü / kalibratörü seçip seçmeyeceğinizi düşünmek harika bir fikirdir.

Kurum içi nem kalibrasyonu ve ölçümü hakkında sorunuz mu var? Bize e-posta gönderin veya satış temsilcilerimizle görüşün.

İlgili Ürünler

Fluke Calibration 5128A - RHapid-Cal Nem Üreteci