MENÜ

Blog

HAZ

13

2019
Kirlenmeye neden olmadan 600 psi ve 3000 psi arasında bir basınç göstergesi nasıl kalibre edilir?

600 psi'nin üzerinde kalibrasyon için kullanılan çoğu pompa hidrolik olma eğilimindedir. Hidrolik pompalar basınç üretmek için sıvıları kullandığından, kalibre edilen sistemin sıvı kirliliği, kalibrasyon cihazında bir risk oluşturur. Bu kirlenmeyi önlemek için sıvı yerine gaz kullanılır. 600 psi'nin üzerindeki gaz basıncını tedarik etmenin demode yöntemi bir gaz silindiridir. Ancak, bir gaz tüpü ile çalışmak hem yük hem de güvenlik riski taşır. Saha kalibrasyonu için en iyi çözüm, 3000 psi'ye kadar olan basınçlar için tasarlanmış bir pnömatik pompadır. İşte 700HPPK Pnömatik Basınç Pompası’nın, sıvı kirliliği riski olmadan basınç göstergelerini kalibre etmek için 3000 psi'ye kadar basınç sağlamak adına nasıl kullanılacağına dair bir örnek.

Yöntem

  1. UUT (dış) hattını, kalibrasyon manifoldunun alt ucuna doğru [1] portuna takın.
  2. Havalandırma valfini [3] kapatın.
  3. Basınç oluşturmak için ürünü [5] pompalayın.
  4. Uygulanan basınç hedeflenen basınca yaklaştığında, kalibrasyon manifoldundaki giriş vanasını [2] kapatın. Bu, basıncı daha hızlı stabilize etmeye yardımcı olacaktır.
  5. Basıncı ayarlamak ve referans göstergesinde kesin hedef basıncı (kardinal nokta) elde etmek için kalibrasyon manifoldundaki siyah değişken ses düğmesini [4] kullanın.
  6. Kalibrasyon için hem referans hem de UUT basınç göstergelerinden okuma alın.
  7. Önceden belirlenmiş basınç noktalarındaki tüm okumaları almak için yukarıdaki adımları tekrarlayın.
  8. Testler tamamlandıktan sonra, kalibrasyon manifoldu içindeki tüm basıncı boşaltmak için havalandırma valfini [3] açın. Pompanın içinde oluşan basıncı boşaltmak için giriş vanasının açılması gerekir.

Teknik İpuçları

PTFE bant kullanmadan hızlı bağlantı için 700HPF-NPT Yüksek Basınçlı Premium Armatürler  kullanın.
Herhangi bir gösterge modu ölçümü yapmadan önce, referans göstergesinin atmosferde sıfır basınç gösterdiğinden emin olun. Sıfır değilse, kalibrasyon manifoldundaki havalandırma valfini açın ve referans göstergesini manuel olarak sıfırlayın.
Maksimum verimlilik için tam pompa darbeleri kullanın. Genellikle, tam vuruş kullanıldığında 20 saniye içinde 21 MPa (3000 psi) üretilebilir (yaklaşık 10 cm3 hacimler için)
Basıncı yavaşça azaltmak için kalibrasyon manifoldundaki havalandırma valfini kullanın. Bir sonraki basınç okumaya geçmek için basıncı artırmak adına pompayı kullanın. Pompa kullanılmıyorsa giriş valfini kapalı tutun.

Tavsiye edilen ürünler

700HPPK - Pnömatik Test Pompa Kiti
2700G - Referans Basınç Monitörü
Fluke 700G - Hassas Basınç Gösterge Kalibratörü