MENÜ

Blog

MAR

30

2018
Koruyucu Bakım Neden Önemlidir?

KORUYUCU BAKIM

Kesintisiz durum izleme sayesinde sorunlar ortaya çıkmadan tespit edilerek tesis dahilindeki çalışılamayan süre azaltılır. Fluke araçları, enerji maliyetlerini azaltmanız, çalışma ve üretim yapılamayan süreleri en aza indirmeniz için gereken her şeye sahiptir.

FLUKE İŞİNİZİ NASIL DESTEKLEYEBİLİR?

ÖNLEYİCİ BAKIMIN AVANTAJLARI

Beklenmedik duruş süreleri tesisinize dakikada, saatte veya günde ne kadara mal oluyor? Tesisinizde bu beklenmedik duruş sürelerinin ne kadarını önleyebiliyorsunuz?

Ortalama bir tesisin bakım kaynaklarının ve etkinliklerinin %55'inden fazlası hala faaldir.

Bakım konusunda proaktif bir yaklaşıma geçme gerekliliğinin nedeni:

  • Tahmin Edilebilirlik: gerekli onarımları programlamak ve parçaları edinmek için bakım ekibine zaman kazandırır.
  • Güvenlik: tehlikeli bir durum oluşmadan önce arızalı ekipmanın devreden çıkarılmasını sağlar.
  • Gelir: beklenmeyen ve ciddi arızalar daha azdır ve zarara yol açan üretim kesintilerini önlemeye yardımcı olur.
  • Artan bakım aralıkları: ekipmanın ömrü uzatılabilir ve bakım, ihtiyaca göre programlanabilir.
  • Güvenilirlik: beklenmeyen veya yıkıcı arızalar daha az meydana gelir, sorunlu alanlar arızadan önce tahmin edilebilir.
  • İç rahatlığı: bakım programları, bütçe çalışmaları ve üretkenlik tahminleri güven içinde yapılır.

BAKIM PROGRAMI TÜRLERİ

Doğru bakım tercihlerinde bulunmak ve doğru yatırımlar yapmak sürprizleri en aza indirmeye yardımcı olabilir. Bakım programı türleri olarak reaktif, önleyici (PM), öngörücü (PdM) ve Güvenilirlik Merkezli Bakımı (RCM) listelediğimiz sayfaya şimdi gidin ve aralarındaki farkları öğrenin.

VERİLERİN TOPLANMASI

Geçmişte proaktif bakım programı uygulamak yorucu bir çalışma gerektirirdi ve genellikle olması gerektiğini düşündüğümüz şekilde olmazdı. Başarılı bir proaktif bakım programının amacı, her kritik ekipman parçası için geçmiş verilere kolay erişim sağlamaktır. Böylece ölçüm trendleri izlenebilir, bakım kaynaklı çalışmama süresi planlanabilir.

SORUNUN NEREDE OLDUĞUNU GÖRÜN

Aciliyet arz etmeden önce sorunları görebilirseniz işiniz çok daha kolay olur. Zamanınızı ve bütçenizi en fazla ihtiyaç olan alanlara odaklayabilir ve sürekli olarak beklenmeyen arızalara tepki göstermek yerine proaktif şekilde tesislerin, cihazların ve sistemlerin çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Kızılötesi incelemelerle kritik öneme sahip görev sorunlarını meydana gelmeden önce bulabilir, sorunlu alanları ek takip için kapsamlı olarak belgelerken söz konusu sorunları daha hızlı ve verimli bir şekilde tespit edebilirsiniz.

MAKİNELERİNİZİN KULLANIM ÖMRÜNÜ UZATIN

Makinelerinizin kullanım ömrünü daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Makinelerin kullanım ömrü birçok faktöre bağlıdır. Makinelerin kullanım ömrünü azaltan potansiyel sorunları tespit etme ve nedenini belirleme yöntemlerine genel bakışı buradan (ENG) indirebilirsiniz.

Makinelerin kullanım ömrünün kısa olmasının nedeni yanlış yapılan ayarlar olabilir. Yanlış ayarlamayı azalttığınızda beklenen yatak ömrü artar, bu da onarımlar arasındaki sürenin artabileceği anlamına gelir. Yedek parçalar, onarım zamanı ve planlanmamış duruş süresinden kaynaklanan gereksiz harcamalarınıza son verin.

MOTOR VE SÜRÜCÜ SORUN GİDERME

Bakım programının bir parçası, Motor ve Sürücü sorun giderme olabilir.

Motor ve Sürücü sorun giderme ile ilgili kitapçığımızı şimdi indirin: temel ilkelerden güvenlik ölçümlerine ve belgeleme durumuna ilişkin bilgiler içerir.

ÖZEL EĞİTİM

Yalnızca test cihazları üretmekle kalmıyor, aynı zamanda cihazlarınızdan daha iyi yararlanmanız ve tüm işlerinizi kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde yönetmeniz için eğitimler ve seminerler de düzenliyoruz. Bu eğitimler ve seminerler kapsamında ürünlerin ötesine geçip işinizde daha başarılı olmanıza yardımcı olacak ayrıntılı bilgiler, en iyi uygulamalar ve endüstriler için günümüzdeki test sürelerini karşılamayla ilgili ipuçları da sağlıyoruz. İşinizi kolaylaştırın: Uzman teknik eğitmenlerimizin yardımıyla araçlarınızdan daha fazla yararlanın.