MENÜ

Blog

OCA

02

2019
Masaüstü cihazların kalibrasyonu için basınç karşılaştırıcı nasıl ve neden kullanılır?

Bir basınç karşılaştırıcı, tezgah basıncı kalibrasyonu için uygun bir araçtır. Referans koşullarını sürdürmek ve olası en düşük belirsizlikleri elde etmek için tezgah kalibrasyonu yapılır. Tezgah, test edilen cihazları denetlemek, ayarlamak ve onarmak için idealdir.

Bir basınç karşılaştırıcısı ve bir referans ölçer kullanarak bir basınç ölçer üzerinde test yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1-Basınç göstergesini, normalde işlemde kullanılan ile aynı yönde (dikey veya yatay) monte edin. Gerekirse açıyı ayarlamak için bir açı adaptörü kullanın.
2-Ekranı kolayca görebilmek için referans göstergesini takın.
3-Hidrolik bir karşılaştırıcı kullanıyorsanız, kabarcıkları gidermek için sıvıyı hazırlama pompasıyla doldurun.
4-Ölçüm noktaları, kalibrasyon aralığı boyunca eşit olarak dağıtılmalıdır. 300 psi'ye kadar uygun basıncı sağlamak için manuel bir pompa kullanın. Bunun üzerinde harici bir basınç kaynağı kullanın.
5-Gaz karşılaştırıcılarında, basıncı hassas şekilde ölçmek için ince iğne vanasını veya ince ayar vidası presini kullanın.
6-Hidrolik modellerde, basıncı ayarlamak ve kaynak bulmak için vidalı presi kullanın.
7-Kaynak basıncını, test edilen cihaz nominal bir basınç okuyana kadar veya referans ölçer nominal basıncı okuyana kadar ayarlayabilirsiniz.

Tim Francis, Marketing Manager, Fluke Calibration