MENÜ

Blog

OCA

05

2019
Modüler Basınç Kalibratörü Seçmek İçin 3 Mükemmel Neden

Yüksek seviye bir bakış açısıyla, tüm basınç kalibrasyon sistemleri ile bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:
-Bir basınç üretin ve kontrol edin.
-Basıncı ölçün.
-Test edilen cihazın çıkışını gözlemleyin ve kaydedin (DUT).

Basınç kalibrasyon sistemlerinde, bir cihaz bu fonksiyonlardan birden fazlasını gerçekleştirir. Modüler sistemde ise, her fonksiyon ayrı bir modül tarafından gerçekleştirilir.

Neden modüler bir çözümü tercih edersiniz?

  1. Kalibre etmek için geniş bir iş yükünüz vardır: Basınç kalibratörleri çeşitli basınç aralıklarında gelir. Birden fazla aralığı kapsamanız gerekirse, kalibrasyonu gerçekleştirmek için birden fazla sistem satın almanız gerekebilir. Modüler bir sistem ile ihtiyacınız olan aralıkları kapsayacak şekilde ölçüm modülleri satın alabilirsiniz. İdeal olarak, modüler sisteminiz aynı anda birden fazla aralığa sahip birden fazla modülü barındırabilir.
  2. İş yükünüz zaman içinde değişir: Bu yıl 7 MPa'ya (1000 psi) çıkmanız gerekebilir. Ancak gelecek yıl 20 MPa'ya (3000 psi), hatta 107 MPa'ya (15 500 psi) kadar çıkmanız gerekebilir. Modüler bir sistemin genişletilmesi standart bir sistemden çok daha kolaydır.
  3. Arıza süresini karşılayamazsınız: Bir noktada, kalibratörünüzün kalibre edilmesi gerekir ve bu sırada onu kullanamazsınız. Modüler bir sistem ile arızayı azaltmak ve hatta ortadan kaldırmak için seçenekler bulunur. Örneğin,  kullanım esnasında yedek modüller veya kademeli modül kalibrasyonu satın alabilirsiniz.


Fluke mühendisi, Fluke 8370A Yüksek Basınç Kontrol Cihazı / Kalibratörü kullanarak bir kademe göstergesinin kalibrasyonunu gösteriyor.

Modüler bir sistemde aranacak özellikler:

  • Kalibratör, iş yükü kapsamınızı en üst düzeye çıkarmak için aynı anda birden fazla aralığa sahip birden fazla modülü barındırabilmelidir.
  • Her modül kendi işlevini tam olarak kapsamalı ve yerine getirmek için gerekli tüm adımlar atılmalıdır, aksi takdirde modüller birbirine bağımlı hale gelir, modülerlik kaybolur.
  • Modüllerin değiştirilmesi hızlı ve kolay olmalıdır.
  • Modüller, uygulamanız için gereken hassasiyete ve performansa sahip olmalıdır.
  • Sistem maliyeti modüller arasında bölünmelidir. Örneğin, modül sistem maliyetinin yüzde 80'i ile 90'ını temsil ediyorsa, ek modül satın almak ekonomik olmaz.
  • Sistem kalibrasyonu modüler seviyede olmalıdır. Bu, modülün kasadan çıkarıldığında ve farklı bir şasiye veya kalibrasyon kızağına monte edildiğinde aynı çıkışı vermesini sağlar.

Modüler bir sistemin sizin için doğru çözüm olduğuna karar verirseniz, Fluke Calibration modüler basınç kontrolörü / kalibratörü ailesi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz:

  • 8270A vakumdan 44 MPa'ya (6400 psi) kadar olan basınçları ölçer ve kontrol eder. 100 kPa (15 psi) kadar düşük aralıklarla yapılandırılabilir. Benzersiz kontrol teknolojisi ile, aynı cihazda 8270A’yı düşük veya yüksek basınçlarda kullanmanızı sağlar. Kontrol hassasiyeti aktif aralığın %0,002'sidir.
  • 8370A atmosferden 107 MPa'ya (15 500 psi) kadar olan basıncı ölçer ve kontrol eder. 700 kPa (100 psi) kadar düşük aralıklarla yapılandırılabilir. Benzersiz kontrol teknolojisi ile, aynı cihazda 8370A’yı düşük veya yüksek basınçlarda kullanmanızı sağlar. Kontrol hassasiyeti aktif aralığın %0,002'sidir.
  • 6270A, düşük diferansiyel basınçtan 20 MPa'ya (3000 psi) kadar değişen basınç aralıklarına sahiptir. Üç doğruluk seviyesi, %0,02 FS,%0,01 ile %100 okuma, %0,01 ile %0,01 okuma, bütçenizin sınırları ile doğruluk ihtiyacınızı dengelemenize izin verir.
  • 2271A, düşük diferansiyel basınçtan 20 MPa'ya (3000 psi) kadar değişen basınç aralıklarına sahiptir. İki doğruluk seviyesi, %0,02 FS ve %0,01 ile %100 arasında okumaya sahiptir. Eşsiz form faktörü ve Elektrik Ölçüm Modülü, analog kadranlı göstergelerin ve basınç vericilerin kalibrasyonunu ve testini kolaylaştırır.

Tim Francis, Marketing Manager of Pressure and Flow, Fluke Calibration