MENÜ

Blog

KAS

07

2019
Motor analizi, bakım rutininizin bir parçası olmalıdır

Elektrikli motorlar, elektrik gücünü endüstriye güç veren mekanik dönüş kuvvetlerine aktaran, endüstrinin iş güçleridir. Ancak elektrik motorlarında sorun giderme işlemi zorlayıcı olabilir. Bu işlem sistemin kapatılmasını ve mekanik sensör kurulmasını gerektirebilir, bu da yüksek maliyetli ve zaman alan bir süreçtir.

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir endüstri anketine göre:

  • Katılımcıların %90'ı, bir aydan daha kısa bir süre boyunca uyarı veren 50 hp hacmindeki motorların arızalandığını belirtmiştir
  • Katılımcıların %36'sı, bir günden daha kısa bir süre boyunca uyarı veren 50 hp hacmindeki motorların arızalandığını belirtmiştir

Mekanik güç, tork ve hız gibi doğru motor analizi bilgilerini toplayabilen ve arızaları tahmin ederek planlanmamış çalışmama sürelerinin engellenmesine yardımcı olabilen teknoloji kullanıma sunuldu.

Motor verimliliğini ve arıza nedenlerini anlamanın 4 temel yolu hakkında bilgi edinmek için "Bakım programınıza neden motor analizi eklemeniz gerekir?" başlıklı ücretsiz uygulama notunu indirin. Ayrıca yeni Fluke 438-II Güç Kalitesi ve Motor Analizörü bakım programlarında nasıl önemli bir rol oynayabileceğini keşfedin.