MENÜ

Blog

26

2020
Neden farklı değerler görüyorsunuz?

Ölçüm cihazlarının doz oranı okumalarını karşılaştırırken, sapma genellikle cihazların tepki süresinin farklı olmasından kaynaklanır.

451P, yaklaşık 20mR / h doz hızlarında tekrarlanabilir okumalar elde etmek için yaklaşık 2s pozlama gerektirir ve doz hızı daha düşükse daha da uzun sürelerdir, muhtemelen sonuçların sahip olduğunuz daha yüksek doz oranlarına yaklaşmasının nedeni budur.

451P yanıt süresi özellikleri:

451P yanıt süresi özellikleri 452, yaklaşık 2 saniyede doz oranında x10 adımlık bir artış yakalayacaktır ve doz hızı artışı daha yüksekse daha hızlı olacaktır. Bu, 452'de 451P'den daha yüksek bir okuma görmenizin olası bir nedenidir, bu nedenle 451P'nin bu kısa darbelerde doz oranını düşük tahmin etme riski daha yüksektir.

452 yanıt süresi özellikleri:

452 yanıt süresi özellikleri 452'nin çok daha hızlı olmasına rağmen, görüntülenen dozu ve doz hızı değerini her saniye güncellediğini ve bu nedenle ekrandaki doz hızına veya en yüksek doz hızına bakıldığında, görüntülenen doz oranının da düşük tahmin edilebileceğini lütfen unutmayın. 452'yi inceleyin. Kısa atımlar için en iyi yaklaşım, biriken / entegre dozu yakalamak ve ardından makinenin bilinen maruziyet süresini kullanarak pik değerini hesaplamak olacaktır. Bu yaklaşım birbirine daha yakın 451P ve 452 okumaları vermelidir ve aletlerin tepki süresine bağlı değildir. Bu yaklaşımı uygularsanız ve hesaplanan değerlerin görüntülenen doz oranı değerlerine benzer olduğunu fark ederseniz, ölçüm cihazının bu kurulum için yeterince hızlı olduğunu ve bir dahaki sefere bu manuel hesaplamayı yapmanız gerekmediğini doğrulamış olursunuz.

Son olarak, hala farklılıklar olabilmesinin ve 452'nin 451P'DEN daha yüksek okumalar gösterebilmesinin bir başka nedeni, düşük enerji yanıtının 452 ile 451P'DEN daha iyi olması ve daha düşük enerjili fotonları yakalamasıdır, ancak bu etki 2-3 kat daha yüksek oranlar vermeyecektir.

Yeni bir sayaç mı arıyorsunuz? RaySafe 452 Radyasyon Araştırma Ölçüm Cihazına göz atın.