MENÜ

Blog

HAZ

11

2019
Ortak Komisyon düzenlemesindeki değişiklikler X-ray QA'yı daha zaman alıcı hale getirecek mi?

Ed Brand, RaySafe Business Development Manager

Floroskopi X-ışını ünitelerinin doğru çalışmasını sağlamak için yapılan yıllık kontroller, Ortak Komisyonun performans unsurlarının (Eps) revizyonlarından biridir. Floroskopi hizmeti veren hastanelerin 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bu yeni revize edilmiş standarda uymaları gerekmektedir.

Ortak Komisyon EC.02.04.03 34 - En azından yılda bir tanısal tıbbi fizikçi, tüm Floroskopik görüntüleme ekipmanlarının performans değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonuçları, tespit edilen sorunları düzeltmeye yönelik öneriler ile birlikte belgelenmiştir.

Hastanelerin test etmesi gerekenler:

  • Işın hizalama ve kolimasyon
  • Tüp potansiyeli / kilovolt peak (kV/kVp) doğruluk
  • Işın filtrasyonu (yarı değerli katman)
  • Yüksek kontrastlı çözünürlük
  • Düşük kontrast tespit edilebilirliği
  • Tüm görüntüleme modlarında maksimum pozlama hızı

Ayrıca, hava-kerma oranı ve kümülatif-hava kerma doğruluğu (uygulanabilir olduğunda) görüntülenir.

RaySafe X2 veya X2 Solo R/F X-Ray QA ölçüm sistemi bu yeni standart için mükemmel bir çözümdür. Neredeyse saydam hale getiren gelişmiş yerleşik sensör teknolojisine sahip X2 R/F Sensörü, herhangi bir ek ekipmana gerek kalmadan floro makinesinin otomatik parlaklık kontrolü üzerindeki etkisini en aza indirir. Kullanıcılar ayrıca sensörün doğru konumlandırılmasının ne kadar kolay olduğunu ve ölçümlerin bu kadar doğru olmasını da takdir ediyorlar. R/F Sensörü ayrıca CT kVp'nin yanı sıra radyografik ve dental X-ışını makinelerinde tüm radyasyon parametrelerini ölçmek için de kullanılabilir.

Minimum kurulum süresiyle ilk ölçümünüzü gerçekleştirmek bir dakikadan az sürer. Sezgisel kullanıcı arayüzü ve yerleşik zeka, kullanıcının nasıl veri elde edileceğine odaklanmak yerine ölçülen verileri yorumlamaya odaklanabileceği anlamına gelir. Kullanım kolaylığı zaman kazandırır, ancak en önemlisi, maliyetli hata riskini en aza indirir.

RaySafe X2 sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.