MENÜ

Blog

HAZ

30

2020
Otomotiv Uygulamaları için GPS / GNSS Testi

Simülasyon ile Kapsamlı GPS Testi

-Kolay, hızlı, güçlü
-Geliştirme maliyetini ve pazara sunma süresini azaltın

GSG Serisi GPS / GNSS Simülatörleri

1 ile 64 uydu veya diğer sinyaller
Siparişe göre yapılandır ve yükseltilebilir
Önceden yapılandırılmış test senaryoları, değiştirilmesi kolay, kendinizinkini oluşturun
Google haritalar arayüzüne sahip Windows yazılımı
Çoklu GNSS, çoklu frekans simülasyonu
GPS standardı (L1 C / A), kodsuz (L2), yeni GPS (L2C, L5)
Eşzamanlı GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou
Bağımsız çalışma
Çeşitli arayüzler aracılığıyla uzaktan kontrol ve entegrasyon API'sı


Otomotiv GPS alt sistemleri genellikle test yolundaki mevcut uydu sinyalleriyle sınırlıdır

Gelişmiş Test Özellikleri

Test sürüşünü bir kez gerçekleştirin, record and play back özelliği sayesinde sinyali modifiye edebilir ve defalarca tekrar oynatabilirsiniz
HIL testi, Gerçek Zamanlı Senaryo Üretimi ve Sensör Simülasyonu ile entegre edilebilir
veri Alımını artırmak için destekli GPS testi
Doğruluğu artırmak için diferansiyel GPS testi


Sanal bir ortamda GPS testi, test süresini ve maliyeti azaltır, kalite ve güvenilirliği artırır

Sürücü Testi - Kaydet ve Tekrar Oynat(RP) Seçeneği ile

Sürüş testleri sıkıcı ve maliyetlidir, her zaman tekrarlanabilir değildir ve tehlikeli olabilir. Kaydet ve Tekrar Oynat seçeneği, belirli bir rota ile ilişkili GPS ortamını kaydederek bir kez sürüş yapıp testi sıklıkla tekrarlayabilmenizi sağlar. Kaydedilen verileri yükleyin ve testinize “farklı bir koşulda ne olurdu” seçeneklerini eklemek istediğiniz şekilde değiştirin.

Gerçek Zamanlı Senaryo Oluşturucu (RSG) Seçeneğiyle Döngüde Donanım

Otomotiv mekatroniğinin geliştirilmesinde, akla gelebilecek herhangi bir olasılığı test ederek simüle edilmesi etkilidir. RSG seçeneği, konum, hız, hızlanma ve yön komutları aracılığıyla 6 serbestlik dereceli yörünge sabit gecikmeli akışını entegre ederek gerçek GPS RF sinyallerinin HIL sistemlerine entegrasyonunu destekler. Araç yönlendirme ve yönelim değişikliklerinin yanı sıra uydu güç seviyeleri de gerçek zamanlı komutlarla kontrol edilebilir. Yaygın bir uygulama, bir GPS alıcısının ve çoklu sensörlerinin(IMU) entegrasyonunu test etmektir.

Kayıt ve Oynatma


Kayıt alıcısını yazılımı çalıştıran bir dizüstü bilgisayara bağlayın ve kaydedin


Dizüstü bilgisayarı simülatöre bağlayın, senaryoyu istediğiniz gibi düzenleyin ve oynatma oluşturucuyu çalıştırın


Simülatörü test edilen alıcıya bağlayın ve senaryoyu çalıştırın

Bağlı Araba için Yardımlı GPS

Bağlı araca daha fazla telekom hizmeti entegre edildiğinde, veri ağı üzerinden navigasyon verileri ve diğer konum tabanlı servisler kullanılabilir. GPS alıcılarının sinyal alımını ve ilk düzeltme zamanını iyileştirmek için destekli GPS verilerini kullanma yeteneğini test edin. Pendulum A-GPS opsiyonu, cihazın simüle edilmiş RF sinyaliyle uyumlu bir LTE sinyalinden veya RINEX dosyalarından yardım verilerini alma ve işleme yeteneğini test eder.

Diferansiyel GPS Sürücüsüz Araçları Geleceğe Hazırlar

GPS sinyalleri, onlarca metre hassasiyetle sektöre iyi hizmet etmiş olsa da, yarı otomatik veya tam otomatik rehberlik için çok daha yüksek konum farkındalığı hassasiyetinin gerekeceğine şüphe yoktur. Böyle bir yaklaşım, GPS hatalarını santimetre seviyesine düşürmek için yerel bir referansın yerleşik bir GPS alıcısı ile iletişim kurduğu diferansiyel ölçümleri ve gerçek zamanlı kinematiği (RTK) içerir. Spectracom’un RTK seçeneği, düzeltme mesajları gönderme olanağı sunar.

Bizi Test Edin

GNSS sinyallerinde uzman olarak, GPS alıcıları ve konumlandırma, navigasyon ve zamanlama için diğer teknolojiler için uygulamalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı oluyoruz. RF üreten simülasyon donanımımız sadece bir başlangıç. Mobil dünyada ilerlemeniz ve önde olmanız için uygulama yardımı, entegrasyon hizmetleri, eğitim ve başlangıç ​​desteği ve çok çeşitli diğer hizmetler sunuyoruz.