MENÜ

Blog

OCA

27

2020
Sekans Döngüsü, SGX Serisini Tekrarlı Testler İçin İdeal Kılar

Grady Keeton, Ametek

Sorensen SGX Serisi, yerleşik akıllı kontrolleri, tüm SG ailesi sarf malzemelerinde ortak olan olağanüstü güç elektroniği ile birleştirir. Bu kontroller gelişmiş sıralama, sabit güç modu ve cihaz ayarlarının kaydedilmesini / geri çağrılmasını sağlar. Dizileri programlama ve bunlar arasında geçiş yapma özelliği, SGX'i tekrarlayan testler için ideal hale getirir.

Sekanslama işlevi, kaynağı bir dizi voltaj, akım ve güç modu işlemini otomatik olarak çalıştıracak şekilde ayarlamanızı sağlar. Bu özellikle sarf malzemesinin uyumluluk standartlarına göre test edilmesi veya otomatik test uygulamalarında test bilgisayarının yükünün kaldırılması için faydalıdır.

SGX'in RS-232, IEEE-488 veya Ethernet arayüzleri aracılığıyla harici bir bilgisayar sekansları tetikleyebilir. 50 sekans saklanabilir, her sekans en fazla 20 ayrı adım içerir. Dizileri bir araya getirme yeteneği ve rampalama, döngü, gitme ve alt program çağrıları gibi kapsamlı bir adım işlevi listesi ile kullanıcı neredeyse sınırsız çeşitlilikte test dizisi tanımlayabilir.

Test dizileri oluştururken, ünitenin hasar görmesini önlemek için aşağıdaki yönergeleri kullanın:

-İstenen test dizisinin AC frekansını ve tepeden tepeye gerilimini V (PK-PK) tahmin edin.
-Tahmini V (PK-PK) değerini maksimum çıkış geriliminin % 'sine dönüştürün (örneğin, V (PKPK) 10V ve kaynağın maksimum gerilimi 100V ise,% V (PK-PK) =% 10).

Frekansın ve% V (PK-PK) değerinin aşağıdaki değerleri aşmadığından emin olun:

-Diğer bir husus, arz çıktısının gerçek yükselme ve düşme kabiliyetleridir. Hasar meydana gelmese de, çıkış dalga formunun şekli, programlanan dizi ayarlarına göre yükselme / düşme sürelerinden etkilenecektir. Bunlar yük koşullarına bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterir, bu nedenle çıkış dalga formu uygulamanızda kritik önem taşıyorsa bizimle iletişime geçin. Ayrıca, istenen dalga formu tabloda önerilen sınırları aşarsa ayrıntılı bilgi için bize danışın.

Ayrıca, dizileri programlarken izlenmesi gereken bazı yönergeler olduğunu unutmayın. Örneğin, sekans işlemleri gerçekleştirirken sekansla ilgili olmayan SCPI komutlarını veya sekans dışında tek başına komut olarak sekans SCPI komutlarını kullanamazsınız.

SGX Serisi veya AMETEK’in programlanabilir güç kaynakları ve programlanabilir yükleri hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret ederek yetkili bir AMETEK Programlanabilir Güç satış temsilcisiyle görüşün.

İlgili Ürünler

Sorensen SGX Serisi