MENÜ

Blog

HAZ

28

2019
Sinyal Üreteç Tipleri Nelerdir?

Bir sinyal üreteci, elektronik sinyaller üreten bir cihazdır. Farklı amaç ve uygulamalara sahip birçok farklı tipte sinyal üreteci bulunur.  Fonksiyon üreteçleri, rastgele dalga şekli üreteçleri ve vektör sinyal üreteçleri, yaygın olarak kullanılan özel sinyal üreteci türleridir.

Dalga Şekli Üreteci

Geniş bir sinyal aralığında elektriksel dalga formları üretmek için bir dalga şekli üreteci kullanılır. Yaygın olarak dalga şekli çıkış tipleri arasında sinüs, kare, rampa veya üçgen, pulse, kardiyak şekli, gauss nabız dalgaları ve rastgele dalgalar bulunur. Bu dalga şekilleri bir test devresine uygulanabilir ve cihazın düzgün çalıştığı doğrulanabilir.

Daha fazla esneklik için, birçok dalga şekli adım olarak ve istenilen sayıda tekrarlama, sıçrama ve tetikleme ile üretilebilir. Rasgele dalga formları ve sıralamanın bir kombinasyonunu kullanarak, son derece karmaşık ve dinamik dalga formu elde edilebilir.

Keyfi Fonksiyon Üreteci

İsteğe bağlı bir fonksiyon üreteci önceden ayarlanmış dalga formlarının veya oynatabileceği kalıpların listesine sahiptir. Kullanıcı, dalga şekli parametrelerini, offset ve genliği değiştirebilir veya bazı temel distorsiyon ve modülasyonları ekleyebilir.

Vektör Sinyal Üreteci

Bir vektör sinyal üreteci, QAM, QPSK, FSK, BPSK ve OFDM gibi formatlarda analog ve dijital modülasyon şemalarıyla RF sinyalleri üretebilir. Vektör sinyal üreteçleri, alıcı duyarlılığı testi için yaygın olarak kullanılır.

Tektronix, sensör sinyallerini simüle etmekten RF sinyal üretmeye, en hızlı yüksek seri veri sinyallerine kadar çok çeşitli uygulamaları kapsayan birçok sinyal üreteci sunar. Tüm sinyal üreteçleri neredeyse sınırsız sayıda sinyal oluşturabilir - analog veya dijital, ideal veya bozuk, standart veya özel.