MENÜ

Blog

TEM

10

2019
Tanısal görüntüleme test cihazı. Neden? Ne zaman? Ne?

Birçoğumuzun benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve soruları olduğunu gözlemledik. Bu sorulardan bazılarını ve cevaplarını ürün uzmanlarımıza danıştık.

S: Akreditasyon kuruluşlarının gereksinim değişiklikleri, görüntüleme profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu test ekipmanı türlerini nasıl etkiledi?

OEM'ler genellikle belirli bir X-ışını makinesinde hangi testlerin yapılması gerektiğini bilir. Herhangi bir görüntüleme profesyonelinin doğruluğundan emin olabilmek adına test için kaliteli araçların kullanması önemlidir. Yasal uyumluluk, X-ışını laboratuvarının hastalar için güvenli olduğundan emin olmak için bağımsız bir tamamlayıcı kadar önemlidir.

S: Bizi etkileyebilecek yeni düzenlemeler var mı?

Ortak Komisyon, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni ve gözden geçirilmiş bir standarda sahiptir:
En az yılda bir, bir tanı tıbbi fizikçisi tüm floroskopik görüntüleme ekipmanlarının performans değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonuçları, tespit edilen sorunları düzeltmeye yönelik öneriler ile birlikte belgelenmiştir. ” Ortak Komisyon EC.02.04.03 34

S: Yeni görüntüleme teknolojileri sağlık tesislerinin test ekipmanı gereksinimlerinde bazıları nelerdir?

Ana OEM'lerden gelen yeni hedef filtre kombinasyonları ile mamografide hızlı bir gelişme kaydedilmiştir. Amaç, her zaman olduğu gibi dozu en aza indirmek ve görüntü kalitesini iyileştirmektir. Ek olarak, bazı OEM'ler test ekipmanına yeni talepler getiren tomosentez yetenekleri de sunar.

S: Servis uzmanları ne tür test ekipmanları görüntülemesine ihtiyaç duyuyor?

Tanısal X-ışını görüntülemede; dozu, doz oranını, kV ve HVL'yi ölçecek bir metreye ihtiyaç vardır. Test türleri, OEM servis kılavuzlarında veya Amerikan Radyoloji Koleji (ACR) gibi kuruluşların kalite kontrol kılavuzlarında belirtilmiştir.

S: Tanısal görüntüleme sistemleri için test ekipmanı alırken dikkat edilecek kriterler nelerdir?

Test aracının tüm modalite ihtiyaçları için eksiksiz olması önemlidir. Birçok araç sınırlı bir konfigürasyonda satın alınabilir ve daha sonra yeni X-ray cihazı pazara ulaştığında yükseltilebilir. Başka bir özellik, güçlüğü en aza indirmek ve daha da önemlisi insan hatası riskini -hatalı yeniden kalibre edilmiş veya daha da kötüsü, yanlış ayarlanmış bir X-ışını makinesine yol açabilir- en aza indirmek için kullanım kolaylığıdır.

S: Görüntüleme servisi uzmanları, görüntüleme ekipmanlarına bakım yaparken kendilerini radyasyondan ve diğer tehlikelerden nasıl koruyabilir?

Uzun kablolar ve kablosuz bağlantılar kullanarak dağınık radyasyondan uzak durmanızı öneririz. Bu mümkün değilse, pozlamaların sonuna kadar ekranı okumayı bekleyin. Boru kaçağı ölçümü yaparken, örneğin makineyi kapatın ve daima önlük giyin.

S: Kablosuz bir bağlantı kurmak ne kadar önemli?

Mümkün olduğunda, uzaktaki bir bağlantınızın olması gerekir çünkü bu daha az olası radyasyona maruz kalmanızı sağlar. Ancak, bazen çevresel radyo bozuklukları, bağlantı veya donanım / yazılım uyumsuzluğu nedeniyle kablosuz bağlantı kullanmak mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumlarda mümkün olduğu kadar uzun kablo kullandığınızdan emin olun. Çoğu ölçüm türü için pozlama sırasında ekranı izlemenin gerekli olmadığını unutmayın.