MENÜ

Blog

ARA

24

2019
Üretim Sürecindeki Basınç Kontrolörleri için Ekipman İpuçları

Kullanıcılar genellikle mevcut en yüksek doğrulukta ekipman parçasını ister, ancak en yüksek doğruluktaki ürün her zaman ihtiyaçları için en iyi çözüm değildir. Üretim için yeni bir basınç kontrol cihazı satın almayı planlıyorsanız, hangi ekipmanın kullanım durumunuz için uygun olduğunu belirlemeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç durum vardır.

Bir basınç kontrol cihazı satın alırken, basınç aralığı ve doğruluk ihtiyaçlarınızı, çalışma ortamını, beklenen çalışma süresini, bütçeyle ilgili kısıtlamaları ve işiniz için uzun vadeli planlarınızı göz önünde bulundurmak önemlidir.

Basınç Aralığı ve Doğruluk

İlk olarak, hangi basınç aralığında ve hangi doğruluk değerlerinde ölçümlerinizi gerçekleştirmek istediğinizi bilmeniz gerekir. Tipik olarak, daha yüksek doğruluk daha maliyetlidir. Sadece basınç ihtiyaçlarınızı değil, aynı zamanda bütçe ihtiyaçlarınızı da karşılayacak bir çözüm bulmaya odaklanın.


Basınç Ölçüm Modüllü 6270A Basınç Kontrol Cihazı

8270A ve 8370A Yüksek Basınç Kontrolörleri / Kalibratörleri gibi modüler sistemler daha fazla esneklik sağlar, çünkü farklı basınç aralıklarına sahip çok çeşitli modüller vardır. Bu, çeşitli uygulamaları ve iş yüklerini işleme esnekliği sağlar. Modüller çalışma aralığının büyük kısmında % 0.01 (okunan değerin) kadar iyi belirsizlikler sağlanmaktadır. Ayrıca gelecekte başka bir basınç modülü satın alarak aralıklarınızı genişletebilir veya doğruluğunu artırabilirsiniz.

8270A ve 8370A'nın kalibrasyon laboratuvarlarında kullanılması muhtemeldir, ancak kontrolörler imalat test ortamları ve doğrulama gibi otomatik uygulamalarda da başarıyla kullanılabilir. Bu gibi durumlarda, müşteri aynı testi tekrar tekrar yapıyor olabilir. Verimlilik, tutarlılık ve tekrarlanabilirlik bu durumlarda çok önemlidir.

Üretim durumlarında, cihazı rack kabine monte etme ve bir bilgisayardan veya veri toplama kaynağından kontrol etme yeteneği çok önemli olabilir. Bu durumlar, birçok cihazın aynı anda çalıştığı mevcut bir sisteme entegre edilebilecek bir cihaz gerektirir. Bu, doğal olarak manuel bir cihaz olan bir deadweight tester cihazı gibi bir şeyle mümkün değildir.

Çevre

Basınç ve hassasiyet gereksinimlerine karar verildikten sonra, incelemeniz gereken ikinci şey, ürünün içinde bulunacağı  çalışma ortamıdır. Bir üretim ortamında, cihazın sadece yeni üretim için mi yoksa aynı zamanda müşteriden servis ya da kalibrasyon amaçlı dönen ürünler için de kullanılıp kullanılmayacağını sorgularız.

Servis amaçlı geri gelen basınç cihazlarında sık rastlanan arıza, basınç cihazının kendisinde hasar veya kirlenmedir. 8270A, 8370A ve 6270A basınç kontrolörleri, Kirlenme Önleme Sistemi (CPS) olarak bilinen bir aksesuara sahiptir. Opsiyonel CPS ile bu kontrolörler, hem gazla dolu hem de sıvı dolu cihazları kirlilik endişesi olmadan kalibre edebilir. Eğer gelen cihazların kirli olma riski varsa kirlenme önleme sistemi dikkate alınması gereken önemli bir şeydir.


Kirlilik Önleme Sistemli 8370A Basınç Kontrol Cihazı

Bu CPS sistemi, kalibratörün kontrolü altında olan solenoid kontrollü bir tahliye vanasına sahip bir dış coalescer filtreden oluşur. Basıncın vent edilmesi durumunda test edilen cihazdan kalibratöre geri dönen basınçlı hava CPS içerisinden geçirilir. Bu şekilde test edilen cihazın içerisindeki kir vs CPS içerisinde filtrelenir.

CPS, müşterilerin kirlenme sorununu çözme talepleri nedeniyle 6270A basınç kontrol cihazı / Kalibratörü için geliştirilen bir aksesuardı. Bu aksesuarı çalışma basıncını 15000 PSI kapasitesine kadar arttırarak 8270A ve 8370 a modüler yüksek basınç kontrol cihazlarına da uyumlu versiyonlarını çıkardık.

Üretim sürecinde aradığımız üçüncü şey, çalışma süresi ile ilgili yedek parça ve ilgili sistemler açısından neyin gerekli olduğudur. Sistemin yeniden kalibrasyon ve beklenmedik onarımlar açısından bakımı kolaydır.

Çalışma Süresi, Kapalı Kalma Süresi ve Yedek Modüller

Yaklaşık %100 çalışma süresine ihtiyaç duyan sistemler için, kullanıcı tarafından değiştirilebilir tüm bileşenler için yedek parça konusu önemlidir. Örneğin, bir basınç kontrol modülü arızalanırsa, kullanıcı sistemdeki basıncı boşaltıp, kontrol ünitesi hala raftayken kontrol modülünü değiştirebilir ve çalışmaya devam edebilir. Elinizde yeterli yedek parça bulunduğunu varsayarak birkaç dakika içinde sistemi tekrar çalışır hale getirebilirsiniz.

Özet

Üretim süreci için bir basınç kontrolörü düşünüldüğünde, doğruluğu en yüksek ürünün ihtiyaçlarınız için her zaman en iyi ürün olmadığını unutmamak önemlidir. Basınç aralığınızı ve hassasiyet gereksinimlerinizi, ürünün içinde bulunduğu ortamı ve beklenen çalışma süresini göz önünde bulundurun.

Üretim ortamı için en sık tavsiye edilen ürünler 8270A ve 8370A Modüler Yüksek Basınç Kontrol Cihazlarıdır, çünkü bu ürünlerin modüler yapısı bütçe ve potansiyel büyüme açısından büyük esneklik sağlar. 8270A ve 8370A, üretim ortamlarında genel bir ihtiyaç olan rack kabine montaj ve otomatik test sistemlerine uygun bir yapıya da sahiptir.