MENÜ

Blog

MAY

10

2019
Versiv - 5.6 Versiyonu

Mark Mullins, Fluke Networks

Versiv 5.6 sürümü ile yeteneklerini daha ileriye taşımıştır. Versiv’in hali hazırda yapmakta olduğu pek çok şeyi daha da kolaylaştırmaktadır. Mesela 5.6 sürümü ile kabloları PoE ile çalışma yeteneklerine uygun olup olmadığı test edilmektedir. Yeni IEEE 802.3bt standardı onaylanmak üzere olduğu için bu upgrade için tam da doğru zamandır. PoE'nin bu yeni sürümü, swicth portunda 90W'a kadar güç sağlayabilecek Four Pair uygulamaları kastetmektedir (elektrikli cihazda 71 W). Bu da aydınlatma, dizüstü bilgisayarlar, daha gelişmiş kameralar ve geniş ekran monitörler gibi çok çeşitli yeni PoE uygulamalarına kapıyı açmaktadır.

Four Pair Ethernet aynı kablo üzerinden güç ve data taşıdığından, PoE'yi destekleyen kabloların yalnızca data taşıyan kablolara kıyasla ek gereksinimleri karşılaması gerekmektedir. Doğal olarak, çok daha yüksek akım yükü nedeniyle kablolama direnç değeri kritik hale gelmektedir. Ayrıca direnç dengesi de önemlidir. Direnç çok farklıysa veya dengesiz ise, PoE aşırı yüklenebilir ve data işlenemez hale gelebilir.

Bu nedenle, kablolama ve Ethernet standartları geliştiricileri datanın ve gücün kablo üzerinde bir arada bulunmasını sağlamak için pairler arası direnç çifti dengesizliği ve bir pair’in içindeki direnç dengesizliği için limitler geliştirmiştir. Bununla birlikte, TIA-1152-A gibi standartları saha test parametreleri etkileyebileceğinden, sahada test ederken direnç ölçümleri dahil edilmediği sürece bir kablonun PoE'yi destekleyebileceği bilinemez. Bu nedenle DSX Cable Analyzer Serisi, üç çeşit direnç testinin tümünü sunar; pair direnci, pair to pair direnci ve her pair içindeki denge. Bununla birlikte, DSX'teki temel CAT kablo testleri, direnç performansına dayalı olarak PASS veya FAIL vermez.

Bu yüzden 5.6 sürümüne “+ PoE” testi eklendi. Testi seçerken “+ PoE” göstergesini kontrol edin, ardından “(+ PoE)” dahil olmak üzere doğru CAT sınırını seçin; test cihazı direnç ölçümlerini ekleyecek ve bunları limit standartları gereklilikleri ile karşılaştıracaktır. Bu testler DSX-8000’in 7 saniyelik CAT 6A test sürelerine 2 saniyeden daha az zaman daha eklemektedir. Kurulum yapan kişiler PoE için hangi kabloların kullanılacağını veya kullanılmayacağını her zaman bilmedikleri varsayılırsa, en basit ve güvenli yaklaşım yeni kurulan tüm bağlantıları “+ PoE” etkin olarak test etmektir.

Bu yeni sürüm aşağıdakileri içeren bir dizi ek özellik ve hata düzeltmesi içermektedir:
Japon Standartları Birliği JIS X5151 fiber limitlerini ekleme
Genel CAT 6A S/FTP limitleri ekleme
15 üreticiye ait eklenmiş veya güncellenmiş kablolar

Yeni yazılımı Versiv'inize dahil etmenin iki yolu vardır. Öncelikle, geleneksel yöntemle şöyle; /support /downloads adresinden indirdiğiniz kodu, LinkWare ™ PC'yi başlatınca test cihazınıza bir USB kablosu bağlayarak yapılabilir. İkinci olarak LinkWare Live kullanıcıları için hızlı ve basit bir yoldur. Test cihazınız bir sonraki SYNC’de, ağ bağlantınız üzerinden yeni kodu güncellemek isteyip istemediğinizi soracaktır. Yükseltmeye hazır olduğunuzu doğrulayın. Her iki durumda da, kullanışlı bir USB kablonuz olduğundan emin olun, böylece main unite tamamlandığında remote unit’i de güncelleyebilirsiniz.

 

Sürüm notlarını, ilgili talimatları ve güncel yazılımı /support/downloads ‘tan bulabilirsiniz.

+PoE ‘yi seçmek PoE – direnç dengesi testini eklemektedir.

Tüm standartlarında PASS alan ancak PoE uygulamalarındaki potansiyel sorunları gösteren, dirençte FAIL veren bir örnek.