MENÜ

Blog

OCA

21

2019
VT650 ve VT900 Gaz Akışı Analizörlerinde Test Profilleri Oluşturma

Andrew Clay, Product Marketing Manager, Fluke Biomedical

Test kurulum zamanı

Test kurulumu muhtemelen test sürecinizin en önemli ve kritik adımlarından biridir. Bir test doğru şekilde kurulup hazırlanırsa, verilerdeki belirsizliğinizi en aza indirebilir, test sürenizi kısaltabilir ve tekrarlanabilir, izlenebilir ölçümler yapabilirsiniz.

Test hazırlığı, DUT'un birimlere ayarlanmasını, gaz tipini, düzeltme modunu ve üreticinin servis kılavuzunda belirtilen modları içerir. Analizör daha sonra bu ayarlara uyacak şekilde ya da manuel olarak ayarlanmalıdır. Ayrıca; üniteler, gaz tipi, düzeltme modu, akış testi (iki yönlü ve tek yönlü), diğer ayarlara ek olarak eşik veya tetikleme noktasını ayarlama içerebilir.

Piyasadaki birçok analizörde, aynı DUT modelinde aynı test olup olmadığına bakılmaksızın her testten önce analizörü ve her ayrıntıyı ayarlamanız gerekir. Her şeye rağmen, biyomedikal ve servis mühendisleri olarak, her testte sadece 5 ile 10 dakika tasarruf etmenin, uzun vadede büyük verimlilik tasarruflarına katkıda bulunduğunu bilirsiniz.

VT650 ve VT900 Gaz Akışı Analizörleri ile bir test kurulumunu yalnızca bir kez hazırlayabilir ve ardından bir profil olarak kaydedebilirsiniz. Analizörler 20'ye kadar benzersiz profil tasarrufu yapabilir.

Profil nedir?

VT650 ve VT900'de bir profil, analizörün özelleştirilmiş bir yapılandırmasıdır. Analiz cihazında, birimlerden, özelleştirilmiş ekranlardan, düzeltme modundan vb. ayarlanan her şey, bir profil olarak kaydedilebilir. Test ettiğiniz her DUT modeli, test türü veya kullanıcı tercihi için bir profil oluşturulabilir.

Profil Nasıl Oluşturulur?

VT650 ve VT900'de bir test profili oluşturmak hızlı ve kolaydır.


Pro İpucu:

Profili, tercihinize göre yeniden adlandırabilirsiniz (örneğin, tesisinizdeki bir ventilatörün model adı; veya test türü).Önemle tavsiye edilir.

Pro İpucu:

Bir profili diğerlerinden daha sık kullanıyorsanız, “Bu profili açılışta kullan” seçeneği ile belirleyebilirsiniz. VT650 ve VT900 açıldığında otomatik olarak bu profili yükler, analizör kurulum zamanını elimine eder ve toplam test sürenizi azaltır.

Profiliniz başlık çubuğunun sol tarafında görünecektir, böylelikle hangi profil üzerinde olduğunuzu görebilirsiniz.

Profil nasıl düzenlenir?

Oluşturulan bir profiliniz varsa güncellemesi kolaydır. Analizörün kurulumunda ve konfigürasyonunda istediğiniz değişiklikleri yapmak için, “Profiller” e gidin, düzenlemek istediğiniz profilin güncellendiğinden emin olun ve “KAYDET” seçeneğine tıklayın.

Bir profilin ayrıntıları nasıl görüntülenir ve bir profil nasıl yüklenir?

“Profil” ekranından, analiz cihazınıza kaydedilen tüm profillerin bir listesini göreceksiniz. İlk seçenek olan “00: FABRİKA PROFİLİ” daima en üstte ve değişmeden kalacaktır.

1. Kullanmakta olduğunuz profilin ve konfigürasyonunun ne olduğunu görmek için “View Current” seçeneğine tıklayın.
2. Hangi profilleri kullanmak istediğinize dair karar veriyorsanız bir profili seçin, istediğiniz profil olup olmadığını belirlemek ve o profilin yapılandırmasını görmek için "View Selection" seçeneğine tıklayın.
3. Bir profili yüklemek için, istediğiniz profili belirlemek adına okları kullanın ve “Load” sekmesine basın.
4. Bir profili silemezsiniz, ancak adını değiştirebilirsiniz. Okları kullanarak adını değiştirmek istediğiniz profili belirleyin ve “Edit Name” butonuna basın.

VT650 ve VT900'deki profillerle ne kadar zaman kazanabilirim?

Bu sadece test kurulumundan kaydedilen zamandır.

Zamandan tasarruf edin. Hatayı azaltın. Düzenli test yapın. Bir test profili oluşturun.

VT650 ve VT900'ün ek zaman kazandıran özellikleri hakkında daha fazla bilgi için ürünleri inceleyebilirsiniz.