MENÜ

Blog

OCA

13

2021
Yeniden Sertifikalandırılmış Test Raporları Geçerli Midir? - Bölüm 3

LinkWare® PC yazılımımızı kullanırken, yeniden sertifikalandırılmış test raporlarının tamamen geçerli olduğunu gördük. Ölçüm verileri hiç değiştirilmemiştir, yapılan tek şey orijinal test verilerinin yeni kriterlere göre yeniden değerlendirilmesidir. Ölçülen verilerin yeni kriterleri karşılarsa PASS karşılamazsa FAIL alınır. Bir sonuç yeniden onaylandığında, LinkWare PC yazılımımız, sonucun yeniden onaylanmış bir sonuç olduğunu belirtmek için Kablo Kimliğinden sonra eklenen bir "(RC)" ile aynı Kablo Kimliğini kullanarak yeni bir sonuç ekleyecektir.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, sonuçları yeniden onaylayabilmek için, test cihazını bakır testi gerçekleştirirken Plot Data çizimlerinin kaydedilmesi açık olacak şekilde ayarlanması gerektiğidir. Kapatıldığında, yeniden sertifika almak mümkün değildir.

Bir bağlantının PoE’yi destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz gerekirse, mevcut direnç değerlerine sahip olmalısınız. Döngü Direnci ve Direnç Dengesizliği sonuçlarının erişilebilir olması gerekir. Bunlar olmadan, PoE desteği için yeniden sertifika almak mümkün değildir.

Aynı durum daha yüksek kablo kategorileri (sınıfları) için de geçerlidir. Yeniden sertifikalama yapılabilmesi için yeterli veriye sahip olmanız gerekir. CAT 6 (Class E) testleri, üst frekans limiti 250MHz olmasına rağmen, bir DSX Serisi CableAnalyzer ™ üzerinde 350MHz'e kadar desteklenir. Bu standartların üst frekans sınırları 500 MHz olduğundan, CAT 6 (Class E) bağlantısını CAT 6A seviyesinde (Class Ea) sertifikalandırmak için yeterli veriye sahip olmayacaksınız.

Fiber optik kabloların yeniden sertifikalandırılması için fiberin hem kaybına hem de uzunluğuna sahip olmanız gerekir; orijinal test verileri, konnektör ve ek sayıları hakkındaki yapılandırma bilgilerini tutacaktır. Fiber bağlantıları yeniden sertifikalandırırken kırılma indeksi (IOR) ayarını düzeltebilirsiniz, ancak bağlantı ve ek sayılarını değiştiremezsiniz. Orijinal ayarlar yanlışsa, bağlantının yeniden test edilmesi gerekecektir.

Bir Fluke Networks DSX CableAnalyzer veya CertiFiber Pro OLTS'den alınan yeniden sertifiklandırılmış bir sonuç tamamen güvenilir olabilir.

Yeniden sertifikalandırılmış bir test sonucu manipüle edilemez, yeniden sertifikalandırmada kullanılan standartların sınırları, uygun standartlara referansla Fluke Networks mühendisleri tarafından kodlanmıştır. Fluke Networks LinkWare PC yazılımını kullanırken bir kullanıcının bu verilere erişmesi ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

Fluke Networks LinkWare PC, OEM'ler ve dünya çapındaki danışmanlar tarafından güvenilmektedir. Oluşturulan dosyaların biçimi .flw'dir (Fluke LinkWare), dosya biçimi sağlamdır ve manipüle edilemez veya saldırıya uğramaz.